OMG

Vader valt agenten aan met graafmachine bij arrestatie van zijn zoon

foto: Dashcambeelden politie/MyNBC5-WPTZ
  1. Newschevron right
  2. Vader valt agenten aan met graafmachine bij arrestatie van zijn zoon

In het Amerikaanse Vermont waren twee politieagenten op weg om de 24-jarige Brandon Tallman op te pakken, maar daar probeerde de vader van de jongen op gevaarlijke wijze een stokje voor te steken. Bij de arrestatie klom hij namelijk in een graafmachine in een poging ze daarmee aan te vallen, zo is te zien op dashcambeelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ouders in de verdediging

Tallman werd verdacht van mishandeling en de verwachting was dat het een simpele en rustige arrestatie zou worden, zei de politiechef tegen lokale media. Toen de agenten eenmaal op locatie kwamen, deden zijn ouders er echter alles aan om de arrestatie te voorkomen.

Allereerst hield Tallmans moeder hem stevig vast, waarna ze op de grond in gevecht ging met de agenten. Vervolgens klom de vader in de graafmachine op de oprit, om het grote apparaat vervolgens als een soort wapen richting de agenten te slingeren.

Gevaarlijke situatie

Een van de agenten richtte zijn pistool op de vader, maar een schot lossen was uiteindelijk niet nodig en de verdachte is alsnog gearresteerd. "Met zo'n scenario oefenen we niet op de politieacademie", aldus de politiechef, die trots is op het handelen van de agenten. "Het was een gevaarlijke situatie waar ze in zaten, maar uiteindelijk heeft de arrestatie plaatsgevonden en gingen ze beiden die avond weer heelhuids naar huis. Dat was het doel."

Ouders aangeklaagd

Tallmans vader wordt nu aangeklaagd voor onder meer het aanvallen van agenten en zijn moeder voor het hinderen van de officiers.

Ster advertentie
Ster advertentie