OMG

Politie rukt massaal uit na melding ontvoering, blijkt vrijgezellenfeest

foto: ANP | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Politie rukt massaal uit na melding ontvoering, blijkt vrijgezellenfeest

De politie in Zwolle is gisteren massaal uitgerukt na een melding van een ontvoering. Iemand had gezien hoe een man met een zak over zijn hoofd in een auto werd getrokken en al snel werd het noodprotocol in werking gezet, inclusief helikopter. Het 'slachtoffer' wilde en hoefde uiteindelijk helemaal niet bevrijd te worden, het ging namelijk om een actie voor zijn vrijgezellenfeest.

Nepontvoering

De politie schrijft op Instagram wat er naast de helikopter allemaal ingezet werd na het belletje naar het alarmnummer. "Snelle Audi's, reguliere politie, hondengeleider en overleg over inzet speciale eenheden." Uiteindelijk is door een "rustige controle" kunnen voorkomen dat de situatie is ge√ęscaleerd. De auto werd aan de kant gezet, waarna de situatie duidelijk werd uitgelegd. "Voor zover wij weten is er geen schade aan betrokkenen of aan derden aangericht."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Politie is niet blij

De politie wenst het bruidspaar en alle betrokkenen een mooi huwelijk toe, maar is not amused over de actie en legt de zaak voor bij het Openbaar Ministerie. Er wordt onderzocht in hoeverre zo'n nepontvoering strafbaar is en de organisatoren kunnen een proces-verbaal verwachten.

Bij de Instagrampost maakt de politie nog maar eens duidelijk hoeveel geld en capaciteit "dit soort geintjes" kosten. Zo gaat het ten koste van de verkeersveiligheid en ontstaat er veel onrust. Er kunnen namelijk onnodig vuurwapens ingezet worden, bij achtervolgingen met sirenes kunnen gevaarlijke situaties ontstaan en politieagenten worden op andere plekken van hun werk gehaald.

"Laat het duidelijk zijn dat vrijgezellenfeesten leuk en ludiek mogen zijn, maar houd daarbij rekening met de veiligheid. Daarbij: die nepontvoeringen zijn niet echt origineel meer..."

Ster advertentie
Ster advertentie