OMG

Man doet zich voor als zijn broer om politie te ontglippen, broer blijkt gezocht te worden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man doet zich voor als zijn broer om politie te ontglippen, broer blijkt gezocht te worden

Soms denk je ergens goed mee weg te komen met een smoesje, totdat er ineens een gekke plottwist ontstaat en je nog verder van huis bent. Doen alsof je iemand anders bent, is een goed voorbeeld. Daar weet Jason Chia Junjie uit Singapore alles van.

Fatale ongelukken

Jason was zowel in 2008 en 2014 betrokken bij twee fatale verkeersongelukken. Voor het ongeluk in 2008 kreeg hij een boete van vijfduizend dollar en een rijverbod van vijf jaar. In 2014 reed hij een overstekende man aan, die later overleed aan zijn verwondingen. Zijn rijverbod was op dat moment wel opgeheven, maar Jason reed zonder rijbewijs omdat hij die nooit meer had vernieuwd. Uiteindelijk moest hij tien maanden de cel in en kreeg hij een nieuw rijverbod tot 2026.

Fake it till you make it

Helaas voor hem werd hij vorig jaar achter het stuur betrapt door een agent. Om geen problemen te krijgen, besloot hij maar te doen alsof hij zijn jongere broer was. Maar karma is een bitch en zo kwam er een gekke plottwist die Jason niet zag aankomen. Zijn broer bleek namelijk gezocht te worden door de politie. Daarom mocht Jason meteen mee naar het politiebureau.

Rijverbod van twintig jaar

De Singaporeaan werd uiteindelijk eerder deze maand, op 13 december, veroordeeld tot negen weken cel. Daarbovenop kreeg hij een boete van 5000 euro en een rijverbod van twintig jaar. Van die laatste straf zal hij waarschijnlijk niet onder de indruk zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie