OMG

Man krijgt doodstraf omdat hij 'Squid Game' Noord-Korea binnensmokkelde

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Man krijgt doodstraf omdat hij 'Squid Game' Noord-Korea binnensmokkelde

Een Noord-Koreaanse man is ter dood veroordeeld nadat hij exemplaren van de immens populaire Zuid-Koreaanse serie Squid Game het land binnensmokkelde en verkocht. Dit nadat zeven studenten werden betrapt op het kijken van de serie, meldt Radio Free Asia.

USB-sticks vanuit China

De smokkelaar zou de serie vanuit China binnengesmokkeld hebben, waar hij de serie op verschillende USB-sticks zette. Bronnen vertellen aan Radio Free Asia dat zijn doodstraf uitgevoerd zal worden door een vuurpeloton. Ook de betrapte studenten krijgen een straf. Zo krijgt de student die een USB'tje kocht een levenslange gevangenisstraf. Zes andere studenten die serie keken, moeten vijf jaar dwangarbeid verrichten.

"Dit begon allemaal vorige week, toen een middelbare scholier stiekem een USB-stick kocht en de serie met een van zijn beste vrienden bekeek. Ze deelden het USB'tje uiteindelijk met andere geïnteresseerde studenten en werd uiteindelijk betrapt nadat de politie werd getipt", aldus een bron binnen de Noord-Koreaanse politie tegenover Radio Free Asia.

Nieuwe wet

In december 2020 voerde Noord-Korea een wet in die het verbiedt om onder meer films en muziek uit andere landen, met name uit Zuid-Korea en de Verenigde Staten, te verspreiden. Wie zich hier schuldig aan maakt, kan dus als maximale straf de doodstraf krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie