Films, Series & TV

Diverse scholen verbieden 'Squid Game'-kostuums voor Halloween

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Diverse scholen verbieden 'Squid Game'-kostuums voor Halloween

Diverse scholen in New York, maar bijvoorbeeld ook in Ierland, verbieden het dragen van Squid Game-kostuums tijdens Halloween. Dat zou te maken hebben met de gewelddadige boodschap die de Koreaanse hitserie zou uitdragen.

Gewelddadig

CBS News meldt dat er zeker drie scholen in New York de kostuums gaan verbieden. "Het zou ongepast zijn voor leerlingen om een kostuum te dragen dat een link heeft met een gewelddadige boodschap", laat een van die scholen weten in een verklaring.

In Squid Game krijgen deelnemers van een spel de kans om een groot geldbedrag te winnen, maar moeten daarvoor hun leven op het spel zetten. De serie, die inmiddels de populairste Netflix-serie ooit te noemen is, bevat een flink aantal gewelddadige scenes.

Ierland

Ook in de Ierse hoofdstad Dublin hebben diverse scholen het dragen van Squid Game-kostuums tijdens Halloween verboden, melden Ierse media. Op Amazon zijn de kostuums razend populair, waardoor er online wordt opgeroepen om de kostuums niet te combineren met karikaturale Aziatische uiterlijke kenmerken of grappig bedoelde accenten.

Ook zijn veel experts het er niet mee eens dat Squid Game geweld zou verheerlijken. Zij wijzen er voornamelijk op dat westerse series minstens zoveel geweld uitlokken.

Ster advertentie
Ster advertentie