Films, Series & TV

Maker Squid Game: "Succes serie heeft me niet rijk gemaakt"

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Maker Squid Game: "Succes serie heeft me niet rijk gemaakt"

Hwang Dong-hyuk, de maker van de ontzettend succesvolle Netflix-serie Squid Game, zegt dat het succes van de serie hem niet per se heel rijk heeft gemaakt. Dat laat hij in een interview met The Guardian weten.

'Zo rijk ben ik niet'

De serie draait om 456 blutte mensen die ruim 32 miljoen euro kunnen winnen door deel te nemen aan sadistische en levensgevaarlijke spelletjes. Daarom werd Hwang gevraagd of hij ook zo rijk is als de winnaar van het spel. "Zo rijk ben ik niet", zegt hij. "Maar ik heb genoeg om voor brood op de plank te zorgen."

Geen bonus

Aangezien de serie Netflix al zo'n 900 miljoen euro opleverde, zou je eigenlijk denken dat ook Hwang zijn portemonnee aardig gevuld heeft. Hij legt uit waarom dat niet zo is: "Ik krijg geen bonus van Netflix. Ik ben betaald volgens het oorspronkelijke contract." Helaas voor hem heeft Hwang dus geen speciale clausule in zijn contract laten opnemen, waarmee hij extra geld had kunnen verdienen op basis van het succes van de serie.

Komt er nog een tweede seizoen?

Hwang beantwoordde ook de vraag waar alle Squid Game-fans maar al te graag een antwoord op willen: komt er een tweede seizoen of niet? "Natuurlijk zijn we in gesprek. Dat kan ook niet anders, aangezien de serie zo'n succes is geweest", bekent Hwang. "Ik ben alles in overweging aan het nemen, maar ik ga er niet meteen mee aan de slag. Er is namelijk een film die ik heel graag wil maken."

Uiteindelijk sluit Hwang het gesprek lachend af met de opmerking: "Waarschijnlijk moet ik een tweede seizoen maken om zo rijk te worden als de winnaar van de Squid Game."

Ster advertentie
Ster advertentie