Films, Series & TV

Netflix verwijdert bestaand nummer dat platgebeld werd uit 'Squid Game'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix verwijdert bestaand nummer dat platgebeld werd uit 'Squid Game'

'Heb je Squid Game al gezien?'. Grote kans dat iemand je die vraag al een keer heeft gesteld. Als je de serie gezien hebt, weet je dat er een bepaald telefoonnummer in voorkomt. Dat nummer wordt in het echte leven dus al een tijdje platgebeld en daarom gaat Netflix wat afleveringen wijzigen.

4000 oproepen per dag

Squid Game gaat over honderden blutte mensen die geld nodig hebben en daarom een uitnodiging krijgen voor een mysterieus en levensgevaarlijk spel. Die uitnodiging krijgen ze via een visitekaartje, waarop het telefoonnummer te zien is dat zij moeten bellen om deel te nemen.

Een vrouw vertelde onlangs aan de Zuid-Koreaanse tv-zender SBS dat zij hetzelfde nummer heeft en dat ze platgebeld wordt in het echte leven. "Ik ontvang continu belletjes en berichtjes. 24/7. Tot het punt dat het mijn dagelijks leven beïnvloedt." Volgens de vrouw ontvangt ze wel 4000 oproepen per dag. "Ik begreep eerst niet eens wat er aan de hand was, omdat ik de serie niet kijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Telefoonnummers in films en series

Normaal gesproken krijgen filmmakers in Zuid-Korea via de organisatie Korean Film Council van het ministerie van Cultuur telefoonnummers die niet in het echte leven worden gebruikt. Volgens persbureau Reuters geldt dat echter niet voor films en series die te streamen zijn op zogeheten over-the-top-diensten, zoals Netflix.

Afleveringen wijzigen

Daarom moet Netflix nu met een oplossing komen. "Samen met de productiemaatschappij proberen we dit op te lossen. We zullen ook de scènes, waarin het telefoonnummer te zien is, bewerken", laat de streamingdienst in een verklaring aan Reuters weten.

Ster advertentie
Ster advertentie