Films, Series & TV

'Squid Game' tien jaar lang afgewezen door filmstudio's

foto: Netflix Asia
  1. Newschevron right
  2. 'Squid Game' tien jaar lang afgewezen door filmstudio's

Squid Game is momenteel goed op weg om een van de succesvolste Netflix-series ooit te worden. Veel filmstudio's zagen de Zuid-Koreaanse thriller echter lange tijd niet zitten. Dat heeft de maker van de serie onthuld in een interview met The Korean Times.

12 jaar lang gepitcht

"Na 12 jaar is de wereld veranderd in een plek waar zulke ongewone, gewelddadige overlevingsseries wel worden verwelkomd", aldus de maker Hwang Dong-hyuk, die al met het script begon in 2008. Toentertijd woonde hij nog bij zijn moeder en oma, waar hij het schrijven ook nog moest onderbreken omdat hij gedwongen werd zijn laptop te verkopen voor 675 dollar.

Na vele pitches bij verschillende filmstudio's pikte Netflix de serie eindelijk op. Nu lijkt Squid Game de succesvolste Netflix-serie ooit te worden. "Ik wist dat de serie alles of niets zou worden. Een meesterwerk of een flop", aldus Dong-Hyuk.

Afspiegeling van samenleving

De serie is sinds 17 september te zien op Netflix en gaat over honderden blutte mensen die een uitnodiging krijgen voor een mysterieus spel, waarmee ze veel geld kunnen verdienen. Aangezien ze denken dat het om iets onschuldigs gaat, accepteren ze die uitnodiging. Maar niets blijkt minder waar als ze uiteindelijk belanden in een gestoorde game waarin hun levens op het spel komen te staan.

Dong-Hyuk gelooft dat de serie zo succesvol is geworden, omdat het verhaal een afspiegeling is van een kapitalistische samenleving. "De spellen waar de participanten zo in meegaan, komen overeen met het verlangen van mensen om de jackpot te winnen. Bijvoorbeeld met dingen als cryptocurrency, vastgoed en aandelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie