Films, Series & TV

'Squid Game' heeft Netflix tot nu toe bijna 900 miljoen dollar opgeleverd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Squid Game' heeft Netflix tot nu toe bijna 900 miljoen dollar opgeleverd

Het succes van Squid Game zal je vast niet ontgaan zijn. De serie wist binnen een maand ruim 130 miljoen kijkers op het puntje van hun stoel te houden en is daarmee de meest populaire Netflix-serie ooit. Het grote aantal kijkers leverde Netflix ook een groot aantal dollars op: de serie heeft de streamingdienst tot zover namelijk zo'n 891 miljoen opgeleverd!

Grootste lancering ooit

Op basis van interne documenten bracht Bloomberg het nieuws over de opbrengsten van Squid Game naar buiten. Netflix berekent de opbrengsten van de serie op basis van het aantal kijkers binnen een bepaalde periode. Uit de documenten bleek ook dat de Zuid-Koreaanse serie 'slechts' 21,4 miljoen dollar kostte om te produceren. Onlangs maakte Netflix bekend dat Squid Game de grootste lancering ooit is voor een Netflix Original, waarmee het de serie Bridgerton voorbijstreefde. Die serie werd in de eerste maand door zo'n 82 miljoen abonnees bekeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet blij met succes

Hoewel het succes van Squid Game Netflix bakken met geld oplevert, zijn er ook partijen die minder blij zijn met de populariteit van de serie. Zo klaagde de Zuid-Koreaanse internetprovider SK Broadband de streamingdienst aan, omdat het te veel extra kosten maakt vanwege de serie. Netflix zou namelijk niks betalen om gebruik te maken van het internetverkeer in Zuid-Korea.

Ster advertentie
Ster advertentie