Films, Series & TV

Tweede seizoen 'Squid Game' officieel bevestigd door maker

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Tweede seizoen 'Squid Game' officieel bevestigd door maker

Na het overweldigende succes van de Netflix-serie kon het ook bijna niet anders: er komt officieel een tweede seizoen van Squid Game. Dat heeft maker Hwang Dong-hyuk bevestigd in een video van AP. "Het is bijna alsof ik geen keuze heb!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gi-Hun komt terug

Wat veel mensen al vermoedden, gaat dus inderdaad gebeuren. De bizarre Koreaanse serie over sadistische kinderspelletjes krijgt een vervolg. "Het zit nu nog in m'n hoofd", aldus Dong-hyuk. "Ik zit in het planningsproces, dus het is nog te vroeg om te zeggen hoe en wanneer het zal gebeuren. Maar ik beloof jullie dit: Gi-Hun (de hoofdrolspeler, red.) komt terug en hij zal iets doen voor de wereld."

Ander soort verhaal

Over de inhoud van het tweede seizoen is dus nog vrij weinig bekend, maar het gaat er waarschijnlijk anders uitzien dan het eerste seizoen. Dong-hyuk hintte onlangs in The Times al wel dat de focus zomaar eens zou kunnen liggen op de gemaskerde Frontman van het spel en de rol van de politie in het geheel.

Eerder sprak de regisseur en scenarioschrijver in The Guardian ook nog over een film die hij graag wil maken. "Ik twijfel nog welke ik eerst ga doen. Ik ga erover praten met Netflix", waren toen zijn woorden.

900 miljoen dollar

Vorige maand werd bekend dat Squid Game al bijna 900 miljoen dollar heeft opgeleverd. Toch is Dong-hyuk nog niet zo rijk geworden als je misschien zou verwachten. Hij krijgt namelijk geen extra bonus van Netflix. "Ik ben betaald volgens het oorspronkelijke contract. (...) Waarschijnlijk moet ik een tweede seizoen maken om zo rijk te worden als de winnaar van de Squid Game."

Ster advertentie
Ster advertentie