OMG

Cryptomunt 'Squid Game' blijkt nep te zijn, oplichters ervandoor met 3 miljoen dollar

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cryptomunt 'Squid Game' blijkt nep te zijn, oplichters ervandoor met 3 miljoen dollar

Beleggers die hebben geïnvesteerd in de zogenaamde Squid-munt, vernoemd naar de populaire Netflix-serie Squid Game, kwamen gisteren voor een zeer onaangename verrassing te staan. De gloednieuwe cryptomunt blijkt oplichterij te zijn en de bedenkers van de munt zijn er nu vandoor gegaan met zo'n drie miljoen dollar.

Enorme groei

De Squid-munt werd op 20 oktober gelanceerd en met de cryptovaluta moesten beleggers een game kunnen spelen die in november uit zou komen. Geïnteresseerden kochten de munt massaal in en binnen een oogwenk was de gehele voorraad van de cryptomunt verkocht. De munt kende een enorme groei van 310 procent en implodeerde kort daarna volledig. Op 1 november daalde de waarde van de munt binnen vijf minuten van 2856 dollar naar 0,003 cent. Mogelijk hebben de oprichters in één keer al het geld uit de munt hebben gehaald.

Gewaarschuwd

Voordat de Squid-munt in de verkoop ging werden beleggers al gewaarschuwd om niet te investeren in de cryptovaluta. Zo kon de munt wel gekocht, maar niet verkocht worden. Ook kon er niet met de oprichters gecommuniceerd worden via de sociale mediakanalen. Sinds gisteren blijkt ook dat de kanalen en de website van de munt plots verdwenen zijn. Het ziet er dus naar uit dat beleggers hun inleg voorgoed kwijt zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie