Films, Series & TV

Zuid-Koreaanse horrorserie 'Hellbound' volgt 'Squid Game' op als populairste serie

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Zuid-Koreaanse horrorserie 'Hellbound' volgt 'Squid Game' op als populairste serie

Zuid-Koreaanse series gaan lekker op Netflix. Squid Game werd dit jaar al de meest succesvolle serie ooit op de streamingdienst en stond lange tijd bovenaan de lijst als populairste serie van het moment. Maar inmiddels is Squid Game van de troon gestoten door de nieuwe Zuid-Koreaanse horrorserie Hellbound als populairste serie.

Een dag na verschijning

Uit een analyse van FlixPatrol blijkt dat Hellbound op 20 november, slechts een dag nadat de serie uitkwam, wereldwijd de nieuwe nummer één is geworden. Squid Game, dat 46 niet-opeenvolgende dagen bovenaan stond, staat nu op de tweede plaats.

Bovennatuurlijke wezens

In Hellbound verschijnen bovennatuurlijke wezens uit het niets om mensen op aarde naar de hel te sturen. Hierdoor ontstaat totale chaos, maar die chaos wordt alleen maar erger door een opkomende religieuze organisatie, genaamd The New Truth. De volgers van die organisatie zijn ervan overtuigd dat de bovennatuurlijke gebeurtenissen de wil van God zijn om mensen rechtvaardig te maken. Omdat ze denken dat alleen zondaars naar de hel worden gestuurd, neemt een groep volgelingen het heft in eigen handen door ook zelf op zondaars te jagen.

Strijd

De advocate Min Hye-jin (gespeeld door Kim Hyun-joo) bundelt de krachten met een kleine groep die de strijd aangaat met The New Truth. Ze proberen daarbij tot hel veroordeelde mensen juist terug te brengen op aarde. En zo wordt de sociale chaos alleen maar groter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie