Films, Series & TV

Actrice (10) die stem insprak van 'Squid Game'-killerpop: "Heb nog geen aflevering gezien"

foto: Netflix / Instagram: @reagan_to
  1. Newschevron right
  2. Actrice (10) die stem insprak van 'Squid Game'-killerpop: "Heb nog geen aflevering gezien"

Als je Squid Game hebt gezien, dan is de gigantische killerpop uit de eerste aflevering, Youngshee, je waarschijnlijk niet ontgaan. Stemactrice Reagan To (10), die de stem insprak van de pop, vertelde onlangs in een interview dat ze nog nooit een aflevering heeft gezien (en dat is misschien maar goed ook).

Red Light, Green Light

In de eerste aflevering wordt het kinderspel Red Light, Green Light gespeeld. Daarbij moeten de deelnemers naar voren sluipen terwijl Youngshee wegkijkt. Zodra ze zich omdraait, moeten de deelnemers stil blijven staan, omdat ze anders zonder genade worden neergeschoten.

Reagan kreeg haar rol als stemactrice in Squid Game nadat ze eerder werkte aan de serie Sijipeuseu: The Myth. "Dat was mijn eerste werk als stemactrice. Een paar weken later belde iemand van Netflix om te zeggen dat ze mij opnieuw wilden voor 'Squid Game'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Per toeval ontdekt

Dat hun dochters stem in Squid Game te horen was, ontdekten Reagans ouders pas later per toeval. "Mijn vader stelde aan mijn moeder voor om Squid Game te kijken, aangezien het de populairste serie was op dat moment", vertelt Reagan tegenover het Australische 7News. "Ze hadden geen idee dat mijn stem erin voorkwam. Toen de scène uiteindelijk kwam, dachten ze: wacht even, dit is de stem van Reagan!"

Niets gezien

Hoewel Squid Game een nogal gewelddadige serie is, heeft Reagan tijdens het opnemen van haar stem er niets van gezien. Ook na het uitkomen van de serie heeft ze nog geen aflevering gezien, vertelt Reagan. "Mijn moeder heeft me een klein stukje laten zien, maar heeft het daarna net voor het gewelddadige deel stopgezet."

Engelse versie

Reagans stem is overigens voor de Engelstalige nasynchronisatie van de serie gebruikt. Wie de originele Zuid-Koreaanse stem heeft ingesproken, is niet helemaal duidelijk. Vulture sprak eerder dit jaar met de pop, die zich 'Chantal' liet noemen in het interview. "Ik wilde al van jongs af aan actrice worden. Een robotpop van drie meter lang zijn was heel moeilijk voor me, vooral op de basisschool. Kinderen kunnen echt wreed zijn. Ik paste er gewoon niet bij, soms letterlijk!", aldus de pop.

Ster advertentie
Ster advertentie