OMG

Amerikaan uit vliegtuig gekickt omdat hij string als mondkapje gebruikte

foto: Fox4
  1. Newschevron right
  2. Amerikaan uit vliegtuig gekickt omdat hij string als mondkapje gebruikte

Niet iedereen is blij met de mondkapjesplicht en dat geldt ook voor de Amerikaan Adam Jenne. Vooral het dragen van mondkapjes in vliegtuigen vindt hij 'onnozel'. Aangezien het wettelijk verplicht is om er eentje te dragen, besloot hij zich aan die wet te houden, maar dan wel op zijn manier. Daar was de vliegtuigmaatschappij United Airlines alles behalve blij mee.

'String voldeed aan de richtlijnen'

In een video die rondgaat op social media is te zien dat Adam een felrode string over zijn neus en mond draagt en daarop aangesproken wordt door een steward. "Je moet het vliegtuig uit. We laten je niet reizen", zegt de steward. Wanneer Adams vervolgens vraagt waarom hij eruit wordt gezet, antwoordt de steward: "Je houdt je niet aan de mondkapjesplicht".

Op de website van United Airlines staat dat je mondkapje geen ventilatieopeningen of gaten mag bevatten en dat het je neus en mond volledig moet bedekken. Adam meent dat zijn string aan die richtlijnen voldeed en snapt dus nog altijd niet waarom hij eruit is gezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere mensen uit vliegtuig

In de video is ook te zien dat een andere man verbaasd is dat Adam uit het vliegtuig is gezet. "Is hij eruit gestuurd voor het dragen van een mondkapje? Vergeet het maar, ik ben weg hier", zegt de man voordat ook hij het vliegtuig verlaat. Volgens Adam zouden zelfs meerdere passagiers uitgestapt zijn als steunbetuiging.

Na het incident kreeg Adam een e-mail van United Airlines met daarin de mededeling dat hij voorlopig niet meer met de maatschappij mag vliegen.

Ster advertentie
Ster advertentie