Up 2 Date

Wereldberoemd 'meme-hondje' Kabosu is ernstig ziek

foto: Wikipedia: Doge
  1. Newschevron right
  2. Wereldberoemd 'meme-hondje' Kabosu is ernstig ziek

Vreselijk nieuws voor fans van de wereldberoemde hond Kabosu. De vrouwelijke Shiba Inu blijkt ernstig ziek te zijn en kan met moeite zelfstandig lopen. Dat heeft haar baasje Atsuko laten weten via Instagram.

Leukemie en leverproblemen

De 17-jarige Kabosu is al behoorlijk oud voor een Shiba Inu, die gemiddeld niet ouder dan 15 jaar oud worden. Helaas heeft ouderdom ook veel negatieve effecten op het lichaam van de Japanse hond. In een Instagrampost vertelt Atsuko dat Kabosu namelijk lijdt aan leverproblemen en leukemie heeft. "De namen van de ziekte van Kabosu zijn acute cholangiohepatitis en chronische lymfoom leukemie", aldus de Japanse. "Op dit moment is haar lever er slecht aan toe en heeft ze geelzucht, maar met behulp van antibiotica zal zeker herstellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gaat steeds beter

Kabosu stopte op kerstavond volledig met eten en drinken en kon nauwelijks meer lopen. De hond bracht de dag grotendeels slapend door en kreeg water toegediend met een rietje. Inmiddels kan ze weer zelfstandig eten en drinken en begint ze langzaamaan weer te lopen.

Populaire meme

In 2010 werd Kabosu wereldberoemd nadat een foto van haar werd verspreid via internetfora. Op die foto poseert de hond liggend op een bankstel met haar poten over elkaar heen terwijl ze vragend in de camera kijkt. In 2013 werd de foto ook gebruikt als meme, waarbij internetgebruikers kleurrijke, grammaticaal foute teksten over de foto heen plaatsen in lettertype Comic Sans MS. De populaire meme kwam bekend te staan als 'doge'.

Dogecoin

In hetzelfde jaar dat de meme razendpopulair werd, bedachten software-engineers Billy Markus en Jackson Palmer, van respectievelijk IBM en Adobe, voor de grap de dogecoin, een cryptomunt gebaseerd op de doge-meme. De cryptomunt werd door de jaren niet altijd even serieus genomen, totdat Elon Musk vorig jaar aankondigde dat hij een ruimtereis volledig met dogecoin had bekostigd. Dat zorgde ervoor dat de waarde van de cryptomunt aanzienlijk steeg.

Ster advertentie
Ster advertentie