OMG

'Side-eyeing Chloe'-meme wordt voor duizenden dollars geveild

foto: Side-eyeing Chloe
  1. Newschevron right
  2. 'Side-eyeing Chloe'-meme wordt voor duizenden dollars geveild

Ken je side-eyeing Chloe nog? De foto van het ongemakkelijk kijkende meisje ging in 2013 viral en wordt nog regelmatig gebruikt als meme om duidelijk te maken dat je niet enthousiast over iets bent. Chloe is inmiddels 10 jaar oud en net als vele andere memes of video's wordt ook haar foto nu geveild als NFT (non-fungible token).

Wat is een NFT?

Een NFT, oftewel een niet-vervangbare token, is een unieke token die is gebaseerd op dezelfde technologie als de bitcoin. Anders dan een cryptomunt zijn NFT's niet te kopiëren en helemaal uniek, waardoor ze vaak dienen als digitaal verzamelobject en heel veel waard kunnen worden. Eerder werden al de Disaster Girl-meme en de Charlie Bit My Finger-video verkocht als NFT, maar ook gifjes en personages uit Street Fighter werden op deze manier het bezit van fans.

Reactie op Disneyland

De foto is afkomstig uit een video waarin Chloe's moeder haar en haar zus als verrassing vertelt dat ze naar Disneyland gaan. Leuk zou je denken, maar Chloe's reactie - een ongemakkelijke, twijfelachtige blik - maakte het tegenovergestelde duidelijk. Die video is inmiddels meer dan twintig miljoen keer bekeken. Hieronder kun je het hele filmpje checken met Chloe's reactie rond minuut 2:05.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beroemd

Aan de BBC vertelt Chloe's moeder hoe vreemd het was om te zien dat haar dochter in één klap wereldberoemd werd. "Ik opende Tumblr en zag pagina's vol met Chloe's hoofd. Dat was heel apart en overweldigend. Tot op de dag van vandaag sturen mensen me nog steeds memes van haar op."

Duizenden euro's

Waarom niet een zakcentje verdienen aan het succes van de meme? Dat moet de Amerikaanse familie gedacht hebben, want side-eyeing Chloe wordt geveild als NFT met digitaal eigendomscertificaat. Bieden kan vanaf 5 Ethereum (een cryptocurrency), wat omgerekend neerkomt op ongeveer 13.000 euro.

"Het is een coole kans, vooral als er ergens een Chloe-fan is die erg van de meme houdt", aldus de moeder. "Zelfs Chloe heeft gezegd dat het 'best cool' is - een typisch ding om te zeggen voor een tienjarige."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie