OMG

Bobi uit Portugal is 30 jaar en de oudste hond ter wereld

foto: Instagram @guinnessworldrecords
  1. Newschevron right
  2. Bobi uit Portugal is 30 jaar en de oudste hond ter wereld

De meeste honden worden jammer genoeg niet ouder dan een jaar of veertien, maar Bobi uit Portugal gaf daar geen gehoor aan. Bobi is namelijk al dertig jaar oud. De trouwe viervoeter heeft daarmee een record op zijn naam weten te schrijven. Bobi is volgens Guiness World Records de alleroudste hond ooit ter wereld.

Stokoud

Bobi is geboren op 11 mei 1992 en daarmee precies 30 jaar en 268 dagen oud. In mei viert de hond dan ook zijn 31ste verjaardag. En dat is bijzonder, want Bobi is een hond van het ras Rafeiro do Alentejo, waarbij de gemiddelde leeftijdsverwachting tussen de 12 en 14 jaar ligt. Naast wat ouderdomskwaaltjes gaat het ook nog uitstekend met de nieuwe recordhouder.

Bobi neemt het stokje over van zijn soortgenoot Bluey. Bluey was een Australische viervoeter die in 1910 werd uitgeroepen tot oudste hond ooit. Het beestje werd 29 jaar en 5 maanden oud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het liefdevolle baasje

Bobi leeft zijn hele leven al bij hetzelfde, liefdevolle baasje Leonel Costa aan de westkant van Portugal. De ouders van Leonel kregen dertig jaar geleden een nestje met vier pups. Dat vonden ze echter iets te veel van het goede. De familie besloot afscheid te nemen van alle pups, maar Leonel en zijn broertjes hielden Bobi verborgen. Toen zijn ouders dat ontdekten, mocht het beestje toch blijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Levenselixer

Maar wat is het geheim van het lange hondenleven? Volgens Leonel eet Bobi al zijn hele leven hetzelfde als zijn baasjes, maar dan zonder de kruiden. Soms krijgt hij als extraatje nog wat vlees uit blik. Volgens de vader van het gezin is er nog een ander belangrijk aspect. "Hij is zo oud geworden door de rustige en vredige omgeving."

Ster advertentie
Ster advertentie