OMG

Braziliaanse visser na twee dagen gered van boei in oceaan

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Braziliaanse visser na twee dagen gered van boei in oceaan

Een nachtmerrie eindigde voor een 43-jarige Braziliaanse visser, die tijdens zijn tocht overboord viel, uiteindelijk in een opluchting. De man had zich twee dagen lang vastgeklampt aan een boei in de Atlantische Oceaan en werd uiteindelijk teruggevonden.

Boei

Op Eerste Kerstdag trok Deivid Soares met zijn vissersboot de zee op vanaf een strand in het noorden van de staat Rio de Janeiro. Tijdens de tocht viel hij overboord, waarna zijn boot werd meegenomen door de stroming. Na vier uur door de oceaan gedreven te hebben, wist hij zich vast te klampen aan een dobberende boei.

"Ik liet mezelf meenemen door de stroming, omdat het zwemmen me anders te veel energie zou kosten", legt de visser uit in gesprek met Globo. Dankzij de boei kon Soares uit het water klimmen, maar hij dacht niet dat hij daarmee gered was. "Ik dacht dat ik alsnog zou sterven van uitputting, honger of kou."

Kerstwonder

Omdat Soares in de avond niet thuiskwam bij zijn familie, sloegen zij alarm. Andere vissers gingen met hulp van de marine en de kustwacht naar hem op zoek. Na twee dagen vonden ze als eerste zijn boot. Een paar kilometer verderop vonden ze ook de boei waar Soaras zich aan had vastgeklampt.

Soares hield geen ernstige klachten over aan het avontuur. De visser spreekt van een kerstwonder. Een dag later was hij weer aan het werk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie