OMG

Amerikaans stel crasht met auto van 90 meter hoge klif en blijft ongedeerd

foto: Los Angeles Sheriff's Department
  1. Newschevron right
  2. Amerikaans stel crasht met auto van 90 meter hoge klif en blijft ongedeerd

Een Amerikaans stel heeft dinsdag enorm veel geluk gehad. Het koppel heeft amper verwondingen overgehouden na een val van een 90 meter hoge klif in Californië. De auto van het stel raakte van de weg, scheurde over de stijle klif naar beneden en landde op de kop op de bodem van het ravijn.

The happy couple

De geluksvogels zijn Cloe Field van 23 jaar oud en haar vriend Christian Zelada van 24. De twee reden afgelopen dinsdag op de rand van een stijle klif langs Monkey Canyon, ten noorden van Los Angeles. Alles ging zoals altijd prima, tot er een andere weggebruiker aankwam. Hij toeterde en probeerde het tweetal in te halen. Zelada raakte de macht over het stuur kwijt door het agressieve gedrag van de andere weggebruiker en het grind op de weg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lichte hersenschudding

Op beelden van de politie van Los Angeles is te zien hoe de wagen vanaf de weg helemaal onderaan de rotswand terechtkwam. In de diepe kloof was geen bereik, maar dankzij een functie op de telefoon van Fields is het de twee toch gelukt de hulpdiensten op te roepen.

Hulpdiensten zagen hoe de auto vanaf de weg helemaal naar beneden was gedonderd. Ze waren op het ergste voorbereid, maar Field en Zelada waren wonder boven wonder amper gewond. Ze hadden enkel last van wat blauwe plekken, een beetje nekpijn en een lichte hersenschudding.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1 op de 100-miljoen

De reddingswerkers die de twee per helikopter naar het ziekenhuis brachten, zeiden vrijdag tegen The New York Times dat nog bijna niemand zo'n val van de klif nog heeft overleefd. "Wij behoorden tot die een op de 100 miljoen die het er levend vanaf hebben gebracht", aldus Zelada.

Ster advertentie
Ster advertentie