OMG

Man uit Iran van 65 centimeter lang uitgeroepen tot kleinste man ter wereld

foto: Instagram: @mohamadghaderzadeh__official
  1. Newschevron right
  2. Man uit Iran van 65 centimeter lang uitgeroepen tot kleinste man ter wereld

De Iraanse Afshin Esmaeil Ghaderzadeh is door Guinnes World Records uitgeroepen tot de kleinste man ter wereld. De twintigjarige man is volgens metingen 65,24 centimeter lang en weegt net aan 6 kilo.

Zeven centimeter

Ghaderzadeh is de vierde man ter wereld die officieel werd opgemeten. De meting vond plaats in het hoofdkantoor van Guinness World Records in Dubai. Al snel werd duidelijk dat Ghaderzadeg wel zeven centimeter korter was dan de vorige recordhouder, de 36-jarige Colombiaan Edward Niño Hernández. Tijdens zijn bezoekje aan Dubai bezocht hij als kleinste man ter wereld het hoogste gebouw ter wereld; De Burj Hhalifa.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen onderwijs

De kleinste man ter wereld spreekt Koerdisch en Persisch. Hij heeft door zijn lengte geen onderwijs kunnen volgen. "Hij kwam als kind terecht in een medische molen en is hierdoor uiteindelijk gestopt met school", zegt zijn vader tegen Guinness World Records. Ghaderzadeh heeft daardoor moeite met lezen en schrijven. Toch is hij met hulp van een vriend een Instagram-account gestart. Hij hoopt dat dit account, in combinatie met de status wereldrecordhouder, hem enige bekendheid en mogelijk ook inkomsten oplevert, waarmee hij zijn ouders en andere gezinsleden kan bijstaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie