OMG

Onderzoekers tonen hoe mensen eruit zullen zien in het jaar 3000

foto: Toll Free Forwarding
  1. Newschevron right
  2. Onderzoekers tonen hoe mensen eruit zullen zien in het jaar 3000

Veel mensen kunnen zich geen leven zonder telefoon of laptop voorstellen. Maar wellicht dat een kijkje in de toekomst ervoor kan zorgen dat de mensheid het iets rustiger aan doet met het gebruik van technologische apparaten. Onderzoekers hebben namelijk angstaanjagende ontwerpen naar buiten gebracht van hoe het menselijk lichaam zich zal ontwikkelen als men op het huidige tempo gebruik blijft maken van onder meer smartphones.

Mindy

Hoewel de ontwerpen van het model genaamd Mindy al ruim een jaar oud zijn, gingen ze deze week viraal op social media. Het wezen heeft een gebogen rug, brede nek, klauwende handen en zelfs een tweede paar oogleden. Volgens Toll Free Forwarding, de makers van de ontwerpen, is dat hoe de mens in het jaar 3000 eruit zal zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overmatig gebruik apparaten

Toll Free Forwarding liet na uitgebreid onderzoek weten zich zorgen te maken over het overmatig gebruik van technologische apparaten en wil met de ontwerpen aantonen hoe technologie ons lichaam beïnvloedt. "We hebben wetenschappelijk onderzoek en deskundig advies over dit onderwerp ingewonnen, voordat we met een 3D-ontwerper een ​​toekomstig wezen creëerden wiens lichaam fysiek is veranderd als gevolg van consistent gebruik van smartphones, laptops en andere technologie", liet het bedrijf weten in een verklaring.

Klauwen

Het bedrijf werkte onder meer samen met Dr. Nikola Djordjevic van Med Alert Help. Hij bevestigde dat bepaalde gedragingen die mensen vertonen om technologische apparaten te besturen grote impact hebben op de fysieke groei van het lichaam. "De manier waarop we onze telefoons vasthouden, kan spanning veroorzaken in bepaalde contactpunten van onze zenuwen, dat bekend staat als cubitaal tunnelsyndroom. Onze handen zullen steeds meer de vorm van klauwen krijgen nadat we jarenlang onze smartphones consequent op die manier hebben vastgehouden."

Elleboog, gebogen rug

Volgens Dr. Djordjevic zullen mensen in de toekomst ook een 'smartphone-elleboog' krijgen. "Als mensen nog 800 jaar doorgaan met het gebruiken van hun telefoon in de gebruikelijke houding, zal de arm steeds meer naar een houding van 90 graden groeien." Verder laat het model zien dat een combinatie van naar beneden kijken op onze smartphones en omhoog kijken naar computerschermen resulteert in een gebogen houding van de rug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie