OMG

Complotdenker Alex Jones verliest al zijn bezittingen na complot over school shooting

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Complotdenker Alex Jones verliest al zijn bezittingen na complot over school shooting

Mediapersoonlijkheid Alex Jones deed een tijdje terug een uitspraak die hem achteraf nogal duur is komen te staan. De Amerikaan beweerde dat de beruchte school shooting op de Sandy Hook basisschool in scène was gezet. De nabestaanden van de overledenen spanden een rechtszaak aan en de rechter besloot dat Jones een schadevergoeding van 1,5 miljard dollar moest betalen. Hij kon dit niet direct betalen, waardoor hij gedwongen al zijn bezittingen moest te verkopen.

Sandy Hook school shooting

In 2012 werd het dorpje Newtown opgeschrikt door een heftige gebeurtenis. Een schutter, genaamd Adam Lanza, betrad het schoolgebouw van de Sandy Hook basisschool en opende het vuur op jonge kinderen en leraren. Hierbij vermoordde Lanza twintig kinderen (allen tussen de zes en zeven jaar oud) en zes volwassenen. Vóór de school shooting bracht hij zijn moeder om het leven en na zijn gruweldaad ook zichzelf.

Complot

Volgens de beweringen van Alex Jones, zou de schietpartij in scène zijn gezet. Zo stelde Jones dat de rouwende nabestaanden ingehuurde acteurs waren. Dit schoot bij de nabestaanden in het verkeerde keelgat en besloten Alex Jones om deze reden aan te klagen. De rechter boog zich over de zaak en kwam tot het besluit om een schadebedrag van 1,5 miljard dollar te vorderen bij de mediapersoonlijkheid. Door de vordering van dit astronomische bedrag is Jones gedwongen om bijna al zijn bezittingen te verkopen. Hij mag van de staat Texas alleen het huis waarin hij woont nog houden.

Ster advertentie
Ster advertentie