Up 2 Date

Nabestaanden school shooting maken heftig back to school-filmpje

foto: YouTube: Sandy Hook Promise
  1. Newschevron right
  2. Nabestaanden school shooting maken heftig back to school-filmpje

Het back to school-spotje van de Amerikaanse organisatie Sandy Hook Promise begint onschuldig. Kinderen laten trots hun nieuwe schoolspullen zien. Al snel krijgt de video echter een andere wending: de kids demonstreren hoe hun schaar, skateboard of telefoon van pas komt wanneer er een schietpartij plaatsvindt op school.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"De scholen beginnen weer. En je weet wat dat betekent..."

Herken de signalen

Het filmpje eindigt met een meisje dat huilend op de wc haar moeder appt: "Eindelijk heb ik een telefoon om met mijn moeder contact te houden." Hefitg, maar de makers van de video - nabestaanden van een school shooting - willen hiermee waarschuwen dat dit soort schietpartijen te voorkomen zijn door de signalen op tijd te herkennen.

wisselende reacties

De video is inmiddels al miljoenen keren bekeken. De reacties zijn wisselend. Sommigen vinden de schokkende beelden te ver gaan en vinden dat de organisatie kinderen onterecht bang maakt. Anderen vinden het juist een sterk spotje met een krachtige boodschap, die helaas vandaag de dag nog altijd relevant is.

Schietpartij op basisschool Sandy Hook

Back-To-School Essentials is gemaakt door ouders van kinderen die in 2012 omkwamen bij de schietpartij op de basisschool Sandy Hook in het Amerikaanse Newton. Een 20-jarige schutter opende daar het vuur en doodde in totaal 28 mensen. De video is onderdeel van de campagne Know the Signs waarmee de organisatie school shootings in de toekomst wil helpen te voorkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie