Entertainment

Diddy geeft muziekrechten terug, complotdenkers zien link met moordzaak 2pac

foto: FunX archieffoto: FunX archief
  1. Newschevron right
  2. Diddy geeft muziekrechten terug, complotdenkers zien link met moordzaak 2pac

Het team van Diddy bevestigde een aantal dagen terug dat hij de muziekrechten teruggeeft aan de artiesten van zijn label: Bad Boy Records. Volgens TMZ zou de hiphopmagnaat met deze move honderden duizenden dollars mislopen. Hij had namelijk de kans de muziekrechten aan een derde partij te verkopen, maar koos er toch voor deze aan de artiesten zelf te geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gekke move

Alhoewel veel mensen zijn keuze om de muziekrechten aan de artiesten te geven erg kunnen waarderen, zijn er ook een hoop mensen die geen fan zijn van Diddy en hem niet vertrouwen. Ze denken dat het teruggeven van de muziekrechten niet zo'n nobele zet was als het leek. Sterker nog: ze beweren dat hij zijn artiesten hun muziekrechten geeft, om ze stil te houden. Er gaan namelijk al jarenlang complottheorieën rond over zijn rol in de moord op 2Pac...

Connectie met moord op 2Pac

Zoals de meeste hiphopfans weten, was Diddy superclose met The Notorious B.I.G. aka Biggie voordat hij kwam te overlijden. Biggie wordt vanwege zijn epische beef met 2Pac, altijd in verband gebracht met zijn moord. De twee rappers waren aan het eind van hun veel te korte levens verwikkeld in een strijd tussen de oostkust (Biggie) en de westkust (Pac). Allebei de rappers kwamen op jonge leeftijd om het leven door een gewelddadige moord, die dus vaak wordt gelinkt aan de beef. Beide moordzaken zijn nooit opgelost, maar sinds kort zijn er ontwikkelingen in de zaak van 2Pac. Nieuw bewijsmateriaal zou ervoor zorgen dat het openbaar ministerie een sterke zaak heeft tegen hoofdverdachte Keefe D. Hij zou het moordwapen aangegeven hebben aan zijn neef Orlando Anderson, voordat hij 2Pac doodschoot. Anderson kwam twee jaar na 2Pac's dood te overlijden. De nieuwe ontwikkelingen zijn voor veel complotdenkers een aanleiding om oude theorieën op te rakelen.

foto: Facebook: @RollingStone

foto: Facebook: @RollingStone

foto: Facebook: @RollingStone

foto: Facebook: @RollingStone

foto: Facebook: @RollingStone

foto: Facebook: @RollingStone

Ster advertentie
Ster advertentie