Up 2 Date

Nieuwe ontwikkeling moordzaak 2Pac: politie doet huiszoeking

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe ontwikkeling moordzaak 2Pac: politie doet huiszoeking

Er is nieuw leven geblazen in de moordzaak rond 2Pac. De autoriteiten in de Amerikaanse staat Nevada hebben namelijk een huiszoeking gedaan in verband met de moord die 27 jaar geleden plaatsvond op de legendarische rapper, wiens echte naam Tupac Shakur was.

Huiszoeking

Volgens de politie is er een huiszoeking gedaan in de stad Henderson, dat vlakbij Las Vegas ligt. Verdere details konden nog niet worden vrijgegeven, omdat het moordonderzoek nog loopt. Waar de politie precies naar op zoek was, is dus niet duidelijk. Wel geeft een woordvoerder van de politie aan dat ze hopen dat er vooruitgang komt in de onopgeloste moordzaak.

Moord

2Pac werd in 1996 voor een stoplicht in Las Vegas neergeschoten. Hij overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. De raplegende, die onlangs nog een een ster op de beroemde Hollywood Walk Of Fame kreeg, was toen slechts 25 jaar oud.

Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wie de moord heeft gepleegd. Er is dan ook nooit iemand voor de moord aangehouden. Wel zijn er allerlei theorieën, waarvan de bekendste is dat Orlando Anderson de schutter was. 2Pac zou op de avond van zijn dood namelijk ruzie hebben gehad met Anderson.

Overheid

Iemand die de theorie over Anderson in ieder geval niet gelooft is Billy Garland, de vader van 2Pac. Hij beweerde vorige maand in een interview namelijk dat de dood van zijn zoon 'opgezet' zou zijn door de Amerikaanse regering: "De belangrijkste vraag die mij bezighoudt, is welke rol de overheid in dit hele verhaal gespeeld heeft."

Ster advertentie
Ster advertentie