Entertainment

Walk of Fame-ster 2Pac onthuld, zus in tranen tijdens emotionele toespraak

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Walk of Fame-ster 2Pac onthuld, zus in tranen tijdens emotionele toespraak

Tupac Shakur, ook wel bekend als 2Pac, heeft zijn eigen ster op de Hollywood Walf of Fame gekregen. Zijn zus Sekwiya Shakur onthulde de ster onder toeziend oog van vele fans en gaf een emotionele speech over de nalatenschap van haar broer. "Hij droomde er vanaf zijn dertiende al van om zijn eigen ster op de Walk of Fame te hebben."

Samenkomen om te eren

Tijdens haar toespraak kon Sekwiya haar tranen maar moeilijk bedwingen. Ze vertelde onder meer over de dromen die 2Pac op jonge leeftijd al had en de impact die hij maakte in de levens van anderen. "Ik vind het geweldig dat we vandaag samenkomen om Pac's bijdrage aan de muziekindustrie te eren." Volgens haar laat het enthousiasme van de mensen zien dat hij een grote invloed op de wereld heeft gehad.

Tot slot vertelde Sekwiya hoe trots ze is op haar broertje. "We eren vandaag niet alleen deze bijzondere Walk of Fame-ster, maar we eren ook al zijn harde werk, de passie die hij in zijn muziek heeft gestoken en de manier waarop hij al zijn dromen waarmaakte."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kunst en activisme

Naast zijn zus waren ook bekendheden als radio-dj Big Boy, artiesten als YG en acteur Mike Epps aanwezig bij de ceremonie. Eerstgenoemde stapte ook het podium op en belichtte onder meer Pac's inzet voor de maatschappij. "Hij trotseerde het onderscheid tussen kunst en activisme en liet de twee onderdelen samenkomen, waardoor mensen kracht en hoop vonden in zijn muziek en hem omarmden als publiek figuur."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote invloed

Allen Hudges, regisseur van 2Pac's documentaireserie Dear Mama, sprak ook met heel veel respect over de overleden artiest. "Zijn invloed is in de 21e eeuw nog steeds prominent aanwezig. De hele wereld voelt zijn boodschap. En het begon allemaal bij een klein, zwart jongetje uit Harlem met grote dromen. Niet slecht, toch?"

Tupac Shakur

2Pac zou over ruim een week 52 jaar oud zijn geworden. Op 7 september 1996 werd de legendarische artiest in Las Vegas neergeschoten in zijn auto, waarna hij zes dagen later in het ziekenhuis overleed.

Behalve zijn imposante carrière in de muziek, stond hij ook echt bekend om zijn persoonlijkheid, activisme en de manier waarop hij zijn boodschap probeerde over te brengen. Daarnaast was 2Pac ook succesvol als acteur. In de jaren negentig was hij onder anderen te zien in Juice, Poetic Justice, Above the Rim en Gridlock'd.

Ster advertentie
Ster advertentie