Entertainment

2Pacs vader over dood van zijn zoon: "De overheid heeft hem vermoord"

foto: YouTube: The Art of Dialogue
  1. Newschevron right
  2. 2Pacs vader over dood van zijn zoon: "De overheid heeft hem vermoord"

Billy Garland, de vader van de overleden rapper 2Pac, beweert dat de dood van zijn zoon 'opgezet' zou zijn door de Amerikaanse overheid. Volgens hem zou de rapper, wiens echte naam Tupac Amaru Shakur was, in Los Angeles om het leven gebracht zijn door een plan van de regering.

Ruzie met Anderson

Garland vertelt in het programma The Art of Dialogue dat hij ervan op de hoogte is dat 2Pac op de avond van zijn dood ruzie had met Orlando Anderson. Hoewel het nooit bevestigd is, beweren veel mensen dat Anderson de schutter is geweest van de kogels die 2Pac uiteindelijk om het leven gebracht hebben. "Ik vind dat ze nooit ruzie hadden moeten maken", vertelt de vader van 2Pac over de beruchte ruzie van zijn zoon.

Quote

Ik denk eerder dat de overheid hem vermoord heeft.

2Pacs vader

Rol van de overheid

Een van de redenen dat veel mensen denken dat Anderson achter de moord op 2Pac zit, is omdat zijn oom, Duane 'Keefe D' Davis, bekendmaakte dat hij erbij was toen zijn neefje de fatale schoten loste. Hoe dan ook gelooft Garland niet dat zij achter de moord zitten. "De belangrijkste vraag die mij bezighoudt, is welke rol de overheid in dit hele verhaal gespeeld heeft."

Volgens Garland is het namelijk niet te ontkennen dat 2Pac op de avond van de moord gevolgd werd door mensen die bij de regering werkten. "Hij werd achtervolgd terwijl hij in de studio was, dat is volgens mij een bekend feit. Misschien maakt deze man Keefe D, die ik overigens niet ken, ook onderdeel uit van het plan en moet hij dit zeggen zodat de echte daders eronderuit kunnen komen. Maar ik denk eerder dat de overheid hem vermoord heeft en geloof niet dat Anderson ook maar iets te maken heeft met de dood van mijn zoon."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bewijsdrang

Ondanks de verwijten richting de overheid is Garland zich ervan bewust dat zijn zoon niet altijd een lieverdje was. Volgens hem had Pac namelijk vaak het gevoel dat hij zich moest bewijzen. "Hij dacht altijd dat hij de leider moest zijn. Als je naar video's van toen kijkt, zie je dat iedereen hem altijd volgde. Death Row Records draaide om hem. Hij was de geldmachine en iedereen hing om hem heen", herinnert Garland zich. "Denk er maar eens over na: hij moest zich altijd bewijzen. Dat is niet makkelijk en dan laat je je weleens gaan."

Ook denkt zijn vader dat 2Pac zich de avond van het incident liet opnaaien door zijn omgeving. Zo zou Anderson de schuld gekregen hebben van een diefstal, waarop Pac verhaal zou zijn gaan halen. "Iemand had hem verteld dat Anderson degene was die een Death Row Records-ketting gestolen had. Hoe hij dat vervolgens aanpakte, was niet goed. Zo zijn er meer dingen waar ik niet trots op ben. Maar als ik kijk naar wat hij allemaal heeft bereikt in zijn leven... Ik denk niet dat iemand dat ooit nog na zal doen."

Ster advertentie
Ster advertentie