OMG

Man (50) rent marathon van 42 kilometer terwijl hij ene na de andere sigaret rookt

foto: Weibo: 精英跑者elite
  1. Newschevron right
  2. Man (50) rent marathon van 42 kilometer terwijl hij ene na de andere sigaret rookt

Een 50-jarige man uit China heeft een marathon van 42 kilometer afgelegd terwijl hij de ene na de andere sigaret rookte. De man, die 'Uncle Chen' wordt genoemd, legde de marathon ook nog eens een uur sneller af dan de gemiddelde man van zijn leeftijd.

3 uur en 28 minuten

Foto's van de 50-jarige Chen, die de Xin'anjiang Marathon op 6 november liep, gingen viraal op het Chinese social media-platform Weibo. Niet lang daarna deelden de organisatoren van de marathon zijn eindcertificaat. Daaruit blijkt dat Chen de marathon in 3 uur en 28 minuten voltooide. Volgens Livestrong.com ligt de gemiddelde tijd voor een 50-jarige man rond de 4 uur en 34 minuten. En dat is natuurlijk zonder een pakje sigaretten te verslinden.

Persoonlijk record

Uncle Chen was dus 66 minuten sneller dan de gemiddelde man van zijn leeftijd. Met zijn prestatie eindigde hij als 574e van de bijna 1500 lopers. Volgens Outstock is het niet de eerste keer dat Chen 'rent en rookt'. Zo legde hij de Guangzou Marathon van 2018 af in 3 uur en 36 minuten en de Xiaman Marathon van 2019 in 3 uur en 32 minuten. Dat betekent dat hij met zijn meest recente marathon in Xin'anjiang zelfs een persoonlijk record gevestigd heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen vaste roker

Opvallend genoeg is Chen geen vaste roker. Hij zou normaal gesproken niets eens één sigaret per dag roken. De marathonloper heeft zelf niet uitgelegd waarom hij tijdens het hardlopen wel rookt. Op het platform Weibo speculeren mensen dat de nicotine in sigaretten stimulerend werkt voor hem. Hoewel er natuurlijk vele andere stimulerende middelen zijn, lijkt het erop dat Chen niet van plan is om van zijn succesformule af te stappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie