OMG

Hond loopt 27 dagen en 64 kilometer terug naar voormalige eigenaars, die hem hadden weggedaan

foto: Facebook Lost Paws NI
  1. Newschevron right
  2. Hond loopt 27 dagen en 64 kilometer terug naar voormalige eigenaars, die hem hadden weggedaan

In Belfast is een golden retriever genaamd Cooper na 27 dagen vermissing op miraculeuze wijze teruggekeerd naar het huis van zijn voormalige baasjes, die hem hadden weggegeven aan een asiel. Volgens berichten zou de hond zijn ontsnapt bij zijn nieuwe baasjes en vervolgens, op instinct, een reis van 64 kilometer hebben afgelegd om terug te keren naar zijn oude huis.

Ongelooflijk

Hoewel het verhaal ongelooflijk lijkt, heeft Lost Paws NI, een organisatie die zich richt op het vinden van vermiste huisdieren, aangegeven dat er geen andere verklaring mogelijk is dan dat het instinct van Cooper hem heeft geleid naar zijn oude huis.

Nigel Fleming, een fotograaf uit Dungannon in Noord-Ierland, had Cooper geadopteerd uit het asiel om zijn eerste golden retriever Molly gezelschap te bieden. Echter, op 1 april verdween Cooper plotseling en het duurde bijna een maand voordat hij werd teruggevonden. Verbazingwekkend genoeg werd hij gevonden bij het huis van zijn vorige eigenaren, die hem naar het asiel hadden gebracht, op een afstand van 64 kilometer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Instinct

''Ik zit hier naar hem te kijken en kan nog steeds niet geloven dat hij thuis is'', vertelt Nigel Fleming aan de lokale televisiezender BelfastLive. ''Het was een ramp. De arme jongen had geen idee waar hij was. Ik probeerde hem nog te achtervolgen, maar hij was verdwenen in een oogwenk.''

''Cooper is een slimme jongen'', verklaart een woordvoerder van Lost Paws NI. ''Zijn instinct bracht hem terug naar een bekende plek. Hij doorkruiste onderweg hoofdwegen, bossen, velden en landwegen in een gebied waar hij nooit eerder was geweest. We zullen nooit weten hoe hij het deed, maar hij is erin geslaagd.''

Ster advertentie
Ster advertentie