OMG

Papegaai lost moordzaak op: twee mannen veroordeeld tot levenslang

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Papegaai lost moordzaak op: twee mannen veroordeeld tot levenslang

Een papegaai in India bewijst maar weer eens dat je huisdier je beste vriend kan zijn. De vogel is er namelijk in geslaagd de moordzaak van zijn bazin en haar hond op te lossen. De papegaai was de enige getuige en wist de naam van één van de twee daders aan de echtgenoot van de vrouw te verklappen. De twee verdachten zijn dankzij de vogel inmiddels veroordeeld tot levenslang.

Dodelijke overval

Neelam Sharma en haar man Vijay Sharma woonden samen met hun kinderen en de bejaarde vader van Neelam in de noordelijke stad Agra in India. Op een avond in 2014 ging Vijay samen met hun twee oudste kinderen naar een bruiloft in de stad. Neelam bleef thuis samen met haar jongste zoon en haar bejaarde vader.

Toen Vijay thuiskwam van de bruiloft vond hij zijn vrouw en hond doodgestoken in een plas bloed. Ze waren gedood met een scherp object. Er bleken ook geld en juwelen te zijn verdwenen. Zijn zoon en schoonvader waren ongedeerd en hadden niks meegekregen van de dodelijke overval.

Hulp van papegaai

De politie had meerdere verdachten op het oog, maar bij gebrek aan bewijs konden ze het onderzoek niet voortzetten. Als laatste hoop besloot Vijay de namen van alle verdachten langzaam voor te lezen aan de papegaai, om te kijken wat de reactie van de vogel zou zijn. De papegaai was namelijk flink van slag sinds de moord en Vijay had het vermoeden dat de vogel misschien wel iets had gezien.

De tactiek leek te werken. Toen Vijay de naam van een neef van het stel opnoemde, ging de papegaai door het lint. Hij bleef de naam 'Ashu' herhalen. Vijay belde de politie en liet hen zien hoe de papegaai reageerde op de naam van de verdachte. Toen de papegaai in het bijzijn van de agenten opnieuw de naam van de neef schreeuwde, werd Ashutosh Goswami opgepakt en ondervraagd. Ashu bekende en noemde meteen de naam van de andere dader.

Kind aan huis

Ashu was als kind aan huis bij de familie Sharma. Volgens de dochter van het stel, Nivedita, kreeg hij van haar vader zelfs een studiebeurs. Hij wist ook waar het cash geld en de juwelen bewaard werden. Vijay had vlak na de moord al een vermoeden dat zijn neef er iets mee te maken had. Ahsu kwam namelijk niet langs om de familie te condoleren. Toen hij uiteindelijk toch opdaagde, bleek hij verwondingen te hebben aan zijn handen. Hij paste zijn verhaal over waar die verwondingen vandaan kwamen voortdurend aan.

Levenslang

Ashu en zijn medeplichtige vriend Ronnie Massy werden afgelopen week eindelijk veroordeeld voor de overval en de moord. Ze hebben beide een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen. De twee moeten ook een boete van 800 euro betalen.

Vijay heeft de veroordeling niet meer meegemaakt. Hij stierf in november 2020 tijdens de coronapandemie. Ook de papegaai leeft intussen niet meer. Die stierf zes maanden na de moord.

Ster advertentie
Ster advertentie