OMG

Met tandenborstel ontsnapte gevangenen betrapt in pannenkoekenrestaurant

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Met tandenborstel ontsnapte gevangenen betrapt in pannenkoekenrestaurant

Twee Amerikaanse voortvluchtigen zijn deze week gearresteerd in een pannenkoekenrestaurant. De twee gedetineerden ontsnapten een aantal uur daarvoor uit een gevangeniscomplex in Virginia met behulp van een tandenborstel. Hun verlangen naar pannenkoeken zorgde er echter voor dat ze uiteindelijk niet lang van hun vrijheid konden genieten.

Tandenborstel

Volgens persbureau AFP zaten de mannen vast in de gevangenis Newport News, toen ze op het idee kwamen een tandenborstel te gebruiken om een gat in de gevangenismuur te maken. Zodra er een klein gat ontstond, vonden de mannen een betonijzeren staaf, waarmee ze de opening nog groter konden maken. Tot slot hoefden de mannen nog maar één muur over te klimmen naar hun vrijheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pannenkoeken eten

De twee zullen zich vast afgevraagd hebben hoe ze hun tijd de eerste uren na hun ontsnapping het beste konden doorbrengen. De kans is groot dat hun cravings naar pannenkoeken groot was, want ze besloten zichzelf te belonen met een lekkere maaltijd bij The International House of Pancakes (IHOP). Die keuze bleek ze echter fataal te worden. Ze werden namelijk in het restaurant in het nabijgelegen dorp Hampton in de boeien geslagen.

Oplettende burgers hebben de autoriteiten ingelicht over het feit dat de ontsnapte gevangenen daar pannenkoeken aan het eten waren. "We zijn de mensen die de voortvluchtigen hebben gespot dankbaar", laat een politiecommandant weten aan AFP.

Constructiefouten

Volgens een gevangenisbestuurder hebben de mannen kunnen ontsnappen door 'constructiefouten' in het gebouw. Om te voorkomen dat andere gedetineerden op dezelfde manier zullen proberen te ontsnappen, weigert de instelling uit te leggen hoe de ontsnapping precies uitgevoerd is. "Tot de constructieproblemen zijn opgelost, treden wij om veiligheidsredenen niet in details."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie