OMG

Vliegtuigpassagier probeert nooduitgang te openen en valt steward aan met lepel

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vliegtuigpassagier probeert nooduitgang te openen en valt steward aan met lepel

De passagiers op een vlucht van Los Angeles naar Boston hadden zich hun reis van afgelopen zondag waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Een man probeerde tijdens de vlucht namelijk de nooduitgang te openen. Toen een steward in probeerde te grijpen, viel de man hem aan met een afgebroken lepel. Niemand raakte gewond en het vliegtuig is veilig geland.

Ontgrendelde deur

Ongeveer drie kwartier voor de geplande landing van United-vlucht 2609 kreeg de bemanning in de cockpit een signaal dat er een deur ontgrendeld was. Het personeel had een vermoeden wie dit had gedaan, omdat ze eerder op de vlucht al een man bij de nooduitgang hadden zien staan.

Steekwapen

Een steward besloot de man aan te spreken, maar die was niet blij met de beschuldiging. Hij vroeg of er camera's in het vliegtuig hingen en vloog de steward aan met een afgebroken metalen lepel. Hij probeerde hem drie keer in zijn nek te steken, zo melden diverse Amerikaanse media.

Gelukkig kwamen de messteken op de kraag van het overhemd en op de stropdas van de steward terecht. Voor de man meer schade aan kon richten, wisten andere passagiers hem te overmeesteren. Driekwartier later kon het vliegtuig veilig landen zoals gepland.

Levenslang

Bij aankomst in Boston is de man aangehouden en aangeklaagd voor het ontregelen van een vlucht met gebruik van een wapen. Hij kan voor zijn daad een levenslange celstraf krijgen. De man heeft in een verklaring vertelt dat hij de lepel in het toilet van het vliegtuig door midden heeft gebroken om het als wapen te gebruiken. Hij bevestigde ook aan de politie dat hij geprobeerd had de nooddeur te openen omdat hij op het idee was gekomen om uit het vliegtuig te springen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie