OMG

Vliegtuig keert plotseling om: vlucht van meer dan 16 uur voor niets

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vliegtuig keert plotseling om: vlucht van meer dan 16 uur voor niets

Stel je voor: je bent onderweg naar een vakantiebestemming of vliegt weer terug naar huis en halverwege keert het vliegtuig terug naar de luchthaven van vertrek. Het klinkt als een slechte grap, maar dit overkwam een groep reizigers die afgelopen donderdag vlogen met een vliegtuig van Air New Zealand.

Stroomstoring

Het vliegtuig van Air New Zealand landde na een vlucht van 16 uur en 25 minuten weer op de luchthaven van vertrek. Het toestel moest halverwege de vlucht rechtsomkeer maken wegens een stroomstoring op de internationale luchthaven JFK in New York.

"Nadat ik lekker had geslapen, tikte mijn buurman mij op de schouder", vertelt passagier Bryan Gottlieb aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Hij vroeg me of ik wist dat we bijna terug waren in Auckland." Gottlieb kon het bijna niet geloven. Hij had drukke weken op werk achter de rug en zou in zijn thuisstad het vrijgezellenfeest van zijn broer vieren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuus

Sommige internationale vluchten konden op luchthavens in de buurt landen, maar vlucht ANZ2 naar New York werd herleid tot een rondje van Auckland naar Auckland. Volgens de piloot was deze beslissing genomen wegens een gebrek aan bemanning op de luchthaven. De meeste passagiers waren not amused en wilden liever naar een andere luchthaven in de Verenigde Staten vliegen. "Onze excuses voor het ongemak en we danken onze klanten voor hun geduld en begrip", zegt de luchtvaartmaatschappij over de situatie tegen CNN.

Ster advertentie
Ster advertentie