OMG

Man maakt onderburen gek door hele nacht te stofzuigen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man maakt onderburen gek door hele nacht te stofzuigen

Stel je voor: een partner die elke dag voor je stofzuigt. Een ware droom. Maar wanneer iemand dit meerdere keren per nacht doet, wordt het een heuse nachtmerrie. Bewoners van een appartementencomplex in Zwolle leven in deze nachtmerrie. Hun veertigjarige bovenbuurman zorgt namelijk voor nachtelijke stofzuigeroverlast.

Stofzuigeroverlast

De bewoners van het appartementencomplex klagen al een jaar over de buurman. Volgens het AD is het aantal klachten inmiddels niet meer op één hand te tellen. De man zou 's nachts niet alleen stofzuigen, hij zou ook tegen cv-leidingen en muren slaan. De bewoners worden zo gek van de geluiden, dat ze vorig jaar de zelfs politie hebben gebeld. Ook de woningcorporatie is er klaar mee. Zij hebben een rechtszaak tegen de man aangespannen om hem uit zijn huis te krijgen.

Goedkope stroom

De desbetreffende man verklaart in de rechtszaal dat hij inderdaad 's nachts stofzuigt, maar dat hij dit niet doet zonder reden. "Ik heb een paar kamers en wat stoelen en wil alles echt goed schoonmaken. In de nacht is de stroom goedkoper", vertelt hij tegenover de rechter.

Gediscrimineerd

De man vertelt verder dat hij zich gediscrimineerd voelt. "De politie komt wel als buren 112 bellen. Als ik over anderen klaag, wordt daar niks meegedaan", aldus de stofzuigende man in het Engels. "Ik ben als vluchteling hier gekomen en woon al negen jaar in Nederland. Op andere woonplekken heb ik nooit problemen met mensen gehad."

De man zegt dat hij juist last heeft van de buren. Zo zou hij 's nachts wel eens wakker hebben gelegen van een buurvrouw die vals karaoke zong. Volgens de buren is hij echter de enige die daar last van heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie