OMG

Belgische ouders laten baby bewust achter op vliegveld omdat ze ticket te duur vinden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Belgische ouders laten baby bewust achter op vliegveld omdat ze ticket te duur vinden

Twee Belgische ouders zijn afgelopen week opgepakt op de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv nadat ze hun baby bij de incheckbalie hadden achtergelaten. Het stel wilde op een vlucht van Ryanair stappen met als bestemming Charleroi, maar weigerde bij te betalen voor hun kindje. De twee besloten hun baby toen maar achter te laten bij de incheckbalie en gingen zelf door de security.

25 euro

De twee Belgische ouders kwamen gehaast en wat aan de late kant aan op het vliegveld en wilden zich samen met hun baby snel inchecken. Dit ging alleen minder soepel dan de twee hadden gehoopt; ze moesten namelijk nog bijbetalen voor hun baby. Ze hadden twee keuzes: of ze betaalden 25 euro voor een kinderzitje, of ze betaalden voor een aparte stoel voor het kind, maar dan wel tegen het standaardtarief voor volwassenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goodbye

Volgens Israëlische media wilden de ouders absoluut niet bijbetalen voor een ticket voor hun kindje. De discussie bij de incheckbalie liep uit tot een ruzie tussen de ouders en het luchthavenpersoneel en na een lange woordenwisseling besloten de ouders met z'n tweeën verder te gaan. Ze liepen dan ook zonder hun zoontje richting de security en de gate.

"Ons personeel heeft toen de beveiliging van het vliegveld opgeroepen", bevestigt Ryanair tegenover het Engelse Metro. "De ouders zijn toen een halt toegeroepen. Nu is het een zaak van de lokale politie." De twee moesten (samen met hun baby) mee naar het bureau.

Bizar

In de tijd dat de ouders ervandoor gingen, vingen de medewerkers van Ryanair de baby met grote verbazing op. Ze zijn geschokt van het bizarre voorval. "Het is werkelijk bizar", vertelt de baliemedewerker van Ryanair aan Israëlische media. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. We konden niet geloven wat we zagen."

Ster advertentie
Ster advertentie