OMG

Vrouw uit Brazilië bevalt van baby die 7,3 kilo weegt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vrouw uit Brazilië bevalt van baby die 7,3 kilo weegt

Een 27-jarige vrouw uit de Braziliaanse gemeente Parintins heeft een zware bevalling achter de rug. Volgens lokale media woog haar zoontje bij de geboorte 7,3 kilo.

Te grote baby

Het kind werd op woensdag 18 januari via een keizersnede ter wereld gebracht en heeft de naam Angerson Santos gekregen. Moeder Cleidiane Santos dos Santos was veertig weken zwanger toen ze tijdens een routinecontrole in het ziekenhuis hoorde dat ze niet langer kon wachten met de bevalling. Volgens artsen was de baby veel te groot.

Amper 24 uur later werd Angerson geboren met een gewicht van 7,3 kilogram en een lengte van 59 centimeter. "Deze verrassing had ik niet verwacht", vertelde Cleidiane tegen lokale media. "Ik dacht dat hij ongeveer vier kilo zou zijn, maar het bleek zeven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Record

Toch heeft Angerson geen record verbroken in Brazilië. In 2005 kwam een kind ter wereld dat 7,6 kilogram woog. Het wereldrecord staat al meer dan zestig jaar op naam van een Italiaanse baby. In 1995 kwam een baby ter wereld die maar liefst 10,2 kilogram aantikte.

Ster advertentie
Ster advertentie