OMG

Meisje in Engeland krijgt 44 miljoen euro van ziekenhuis na verkeerde diagnose

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Meisje in Engeland krijgt 44 miljoen euro van ziekenhuis na verkeerde diagnose

Een Brits meisje krijgt van een ziekenhuis in Surrey een gigantisch schadevergoeding van zo'n 39 miljoen pond (omgerekend ruim 44 miljoen euro). Ze krijgt dit bedrag nadat haar artsen een verkeerde diagnose hadden gesteld. Door de fout is het meisje haar onderarmen en - benen kwijtgeraakt, zo melden Britse media.

Meningokokkensepsis

Het jonge meisje kwam afgelopen jaar samen met haar ouders naar de spoedeisende hulp van het Frimley Park Hospital. Ze had hoge koorts, pijn in haar benen en ze was misselijk. De symptomen zouden te herkennen zijn als meningokokkensepsis, maar de artsen stuurden het meisje naar huis met slechts paracetamol voor de pijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amputatie

De paracetamol deed niks voor het meisje haar klachten en een paar uur later was ze terug op de spoedeisende hulp. Al snel verslechterde hier haar toestand en niet veel later werd ze overgeplaatst naar de intensive care van een ander ziekenhuis. Hier werd haar situatie alsmaar slechter.

De organen van het meisje vielen uit en haar huid en ledematen begonnen af te sterven door de sepsis. Uiteindelijk waren de artsen genoodzaakt om haar benen vanaf boven haar knieën te amputeren. Ook de armen van het meisje waren niet te redden. Deze werden boven de ellebogen geamputeerd.

Rechtszaak

De familie was in shock en besloot het ziekenhuis waar het meisje slechts de paracetamol kreeg toegeschreven voor de rechter te slepen. Ze stelden dat het meisje bij een goede en tijdige diagnose haar ledematen niet zou zijn kwijtgeraakt. Na een onderzoek troffen de familie en het ziekenhuis een schikking bij het High Court in Londen. Het bestuur van het ziekenhuis accepteerde de verantwoordelijkheid en het meisje krijgt een schadevergoeding.

Schade niet te vergoeden

De advocaten van zowel het ziekenhuis als van de familie willen benadrukken dat geen enkele som geld de lichamelijk en psychische schade ooit kan vergoeden. Ze hopen echter wel dat het meisje met de schadevergoeding de rest van haar leven kan betalen voor de juiste hulp en zorg.

Ster advertentie
Ster advertentie