OMG

Amerikaan wint megajackpot van 1,35 miljard dollar

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amerikaan wint megajackpot van 1,35 miljard dollar

In de Amerikaanse staat Maine is op vrijdag de 13e de megajackpot van 1,35 miljard dollar gevallen. De winnaar is hiermee in een klap multimiljonair geworden. De prijs is zo gigantisch hoog omdat de jackpot al maanden niet was gevallen.

Geluksnummers

De inwoner uit Maine had precies de juiste nummers gekozen: 30, 43, 45, 46, 61 én de gouden megabal 14. De kans dat een deelnemer precies de goede nummers kiest is slechts 1 op de 302,6 miljoen. Ter vergelijking: de kans dat je door de bliksem wordt geraakt is zo'n 20.000 groter. Een zeldzaam goede keuze van de man dus.

Naast de megajackpot wonnen 14 anderen nog een prijs van 1 miljoen dollar. De volgende grote trekking kan een jackpot van 20 miljoen dollar opleveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles in een

De winnaar mag kiezen op welke manier hij zijn prijs wil ontvangen: hij laat het bedrag jaarlijks uitbetalen of hij krijgt het in één keer. Wanneer de geluksvogel ervoor kiest om het jaarlijks te laten uitbetalen, zal hij over een periode van 29 jaar het gehele bedrag ontvangen. Dat komt neer op 46,5 miljoen dollar per jaar.

Wanneer de man er echter voor kiest om het in één keer te ontvangen krijgt hij slechts 724,6 miljoen dollar. De meeste winnaars kiezen voor deze optie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoogste jackpot ooit?

De bizar hoge prijs is echter niet de hoogte jackpot ooit. Het is de één na hoogste prijs van Mega Millions, een van de grootste jackpotspellen uit de VS. De hoogste prijs die in dit spel werd gewonnen was 1,53 miljard dollar en viel in 2018.

De allergrootste jackpot die ooit is gevallen van alle loterijen bij elkaar ligt nog een stuk hoger. Eind vorig jaar won een man in de Amerikaanse regio Los Angeles de Powerball loterij. Zijn prijs was een jackpot van het recordbedrag van 2,04 miljard dollar.

Ster advertentie
Ster advertentie