OMG

Huis waaruit drugsbaas El Chapo vluchtte te winnen in Mexicaanse loterij

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Huis waaruit drugsbaas El Chapo vluchtte te winnen in Mexicaanse loterij

De Mexicaanse regering gaat in de nationale loterij een woning verloten waaruit drugsbaron Joaquín Guzmán a.k.a. 'El Chapo' in 2014 wist te vluchten van de politie. Volgens de loterij is het huis 3,6 miljoen pesos waard, omgerekend zo'n 155.000 euro. Een koopje!

Ondergrondse vluchttunnels

Het huis staat in het Mexicaanse Culiacán. El Chapo vluchtte in 2014 via de ondergrondse vluchttunnels toen de politie hem op die hielen zat. Die tunnels waren te vinden op de meest random plekken, zoals onder ligbaden en pooltafels. Hoewel die vluchtpoging succesvol was, werd hij alweer zes dagen later opgepakt in de stad Mazatlán. Wie het huis wint, wordt op 15 september bekendgemaakt.

Nog meer te winnen

Maar het huis in Culiacán is niet het enige wat er wordt verloot in de loterij. Zo wordt er onder meer nog een andere woning van de drugsbaas en een skybox in het voetbalstadion Estadio Azteca verloot. De totale prijzenpot bedraagt 10,5 miljoen euro. Volgens de president Andrés Manuel López zal de opbrengst besteed worden aan onderwijs en gezondheidszorg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Levenslang

De drugsbaas belandde 2015 uiteindelijk in een zwaarbeveiligde gevangenis, waar hij opnieuw zijn lievelingskunstje vertoonde: hij ontsnapte namelijk alweer via een ondergrondse tunnel vanuit zijn cel. Uiteindelijk werd hij in 2016 weer opgepakt en uitgeleverd aan de VS waar hij een levenslange gevangenisstraf uitzit.

Ster advertentie
Ster advertentie