Up 2 Date

Vrouw van drugsbaas El Chapo opgepakt voor drugssmokkel

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vrouw van drugsbaas El Chapo opgepakt voor drugssmokkel

De vrouw van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín 'El Chapo' Guzmán is maandag opgepakt op een vliegveld, net buiten het Amerikaanse Washington. De 31-jarige Emma Coronel Aispuro wordt door het Amerikaanse ministerie van Justitie verdacht van internationale drugssmokkel.

Drugssmokkel en ontsnapping El Chapo

Coronel Aispuro, die zowel de Mexicaanse als de Amerikaanse nationaliteit bezit, is al sinds 2007 samen met de baas van het Sinaloa-kartel. Zij zou van plan zijn geweest om 5 kilo cocaïne, 500 gram crystal meth, 1 kilo heroïne en 1000 kilo marihuana naar de Verenigde Staten te smokkelen.

Ook zou ze El Chapo in 2015 hebben geholpen bij zijn ontsnapping uit de zwaarbewaakte Altiplano-gevangenis in Mexico. El Chapo ontsnapte destijds op bizarre wijze. Zo hadden handlangers van de drugsbaas een tunnel van 1,5 kilometer gegraven die rechtsstreeks naar zijn cel leidde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede poging

El Chapo werd in 2016 nogmaals gearresteerd in Mexico, waarna hij in januari 2017 werd uitgeleverd aan de VS. Voor zijn uitlevering waagde de drugsbaron echter opnieuw een ontsnappingspoging. Ook daar bood zijn vrouw hulp bij volgens Justitie. Inmiddels zit El Chapo een levenslange celstraf uit vanwege drugssmokkel en betrokkenheid bij meerdere moorden.

Mogelijk verschijnt Coronel Aispuro vandaag al voor de rechter in Washington.

Ster advertentie
Ster advertentie