OMG

Grootste jackpot ooit gevallen in California

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Grootste jackpot ooit gevallen in California

De Verenigde Staten is sinds afgelopen maandag weer een miljardair rijker geworden. In de staat California is namelijk de grootste jackpot ooit gevallen, waarbij een speler ruim 2 miljard dollar heeft gewonnen.

Prijzengeld liep alsmaar op

Dat de gelukkige speler zo'n enorm bedrag kon winnen heeft alles te maken met het feit dat het prijzengeld de afgelopen drie maanden alsmaar is opgelopen, omdat er steeds geen winnaars waren. Miljoenen Amerikanen kochten een Powerball-lotje voor slechts 2 dollar om kans te maken op de hoofdprijs, maar geen van hen bleek zoveel geluk te hebben als de speler uit Californië.

De onbekende winnaar kan ervoor kiezen om in één keer netto 996,7 miljoen dollar uitbetaald te krijgen of de volledige jackpot te ontvangen. In het laatste geval duurt het wel 29 jaar voordat het volledige bedrag is uitgekeerd, maar hoeft de winnaar jaarlijks minder belasting te betalen.

Kans op jackpot is 1 op 292,2 miljoen

Waarschijnlijk denk je dat nu dat het enorm loont om mee te doen met loterijen, maar dat valt behoorlijk mee. Zo is de kans op het winnen van de Powerball-jackpot in Amerika 1 op de 292,2 miljoen. De vorige recordjackpot viel in 2016. Toen moesten drie mensen uit de staten Florida, Tennesee en Californië 1,59 miljard dollar met elkaar delen.

Ster advertentie
Ster advertentie