OMG

Dronken bestuurder veroorzaakt explosie; klaagt bar aan voor schenken alcohol

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dronken bestuurder veroorzaakt explosie; klaagt bar aan voor schenken alcohol

Een dronken vrouw, die met haar auto een explosie veroorzaakte met meer dan 10 miljoen dollar aan schade, is niet van plan om zelf voor de kosten op te draaien. Daarom klaagt ze de bar aan die haar die avond alcohol schonk.

Explosie

In 2019 crashte Daniella Leis in de Canadese provincie Ontario met haar auto tegen een gasleiding aan, wat een enorme explosie veroorzaakte. Vier huizen werden opgeblazen door de explosie. In totaal werd er zo'n 10 miljoen dollar aan schade aangericht

Bar aangeklaagd

Leis was die avond naar een Marilyn Manson concert geweest en had te veel gedronken bij een bar in de Budweiser Gardens, waar het concert plaatsvond. Volgens Leis is het bedrijf dat eigenaar is van de bar mede verantwoordelijk voor de crash.

Leis werd in 2021 tot 3 jaar cel veroordeeld voor het incident, maar wat betreft de schadevergoeding voor de slachtoffers, hoopt ze de bar waar ze gedronken had mede te laten opdraaien voor de kosten. Volgens Leis wist het personeel van de bar dat ze te dronken was, of hadden ze anders moeten weten dat ze te dronken zou worden. Ook claimt ze in de aanklacht dat haar "voorgenomen wijze van vervoer" niet werd gecontroleerd toen ze de bar verliet.

Ster advertentie
Ster advertentie