OMG

Britse vrouw brengt boek na 56 jaar terug naar bibliotheek

foto: North Tyneside Council / SWNS
  1. Newschevron right
  2. Britse vrouw brengt boek na 56 jaar terug naar bibliotheek

Heb je nog steeds een boek van de bibliotheek thuisliggen? De Britse Lesley Harrison bewijst dat het nooit te laat is om het terug te brengen. De 70-jarige vrouw bracht na 56 jaar (!) een geleend boek terug naar de plaatselijke bibliotheek.

Boek voor Duitse les

Harrison leende op 14-jarige leeftijd het boek Ich lerne Deutsch voor haar Duitse lessen op school. Na drie weken moest ze het boek terugbrengen, maar daar kwam het elke keer niet van. "We verhuisden veel en elke keer nam ik het boek met me mee", biecht Harrison op aan de New York Post. Het inleveren stelde ze alsmaar uit, omdat ze bang was voor een onbetaalbare boete.

Boetes schrappen

Onlangs zag Harrison haar kans schoon, want de plaatselijke gemeenteraad van North Tyneside heeft recent bepaald dat boetes op boeken van de bibliotheek geschrapt worden. Hiermee hopen ze dat mensen boeken met hoge boetes terug durven geven en vaker een boek komen lenen in de bibliotheek. Er werden zelfs vouchers uitgegeven ter beloning voor degene met het langst uitgeleende boek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2000 euro boete

Voor Harrison was dit het perfecte moment om het boek terug te geven. Bij de bibliotheek bleek dat er een boete van meer dan 2000 euro op het boek zat, die nu gelukkig wordt kwijtgescholden. "We kwamen in 2013 terug in North Tyneside en sindsdien ben ik erg goed geweest in het terugbrengen van boeken. Ik geloof niet dat ik ooit een boete heb betaald", vertelt Harrison. Het boek staat inmiddels weer in goede conditie in de Killingworth Library van Newcastle

Ster advertentie
Ster advertentie