OMG

Wit babytijgertje op sterven na dood gevonden in afvalbak in Athene

foto: AFP | Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Wit babytijgertje op sterven na dood gevonden in afvalbak in Athene

Een bijzondere vondst vanochtend in Griekenland. In een vuilnisbak vlak buiten een dierentuin in de stad Athene is een drie maanden oude witte tijger gevonden. Het diertje is er slecht aan toe en vecht op dit moment voor haar leven.

Kritieke toestand

Griekse dierenartsen proberen het leven van het jonge tijgertje te redden. Het tijgerjong is extreem dun en uitgedroogd en verkeert in kritieke toestand. De artsen hebben röntgenfoto's gemaakt. Hieruit blijkt dat de tijger zwakker botten heeft. "Waarschijnlijk heeft ze onvoldoende of verkeerd eten gehad. De tijger heeft een ernstig tekort aan vitamines en mineralen", laat een van dierenartsen weten aan persbureau Reuters.

Afvalbak

Een schoonmaker vond het tijgertje in een afvalbak buiten de dierentuin en lichtte de dierentuin in. "We hebben vaker dieren in de afvalbakken van de dierentuin gevonden", legt de directeur van de dierentuin uit. "Maar meestal gaat dit om huisdieren. Puppy's, kittens of schildpadden... Maar een tijger? Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miljardenbusiness

Waarschijnlijk is de tijger het slachtoffer van illegale handel in wilde dieren. De smokkelroutes lopen van Azië of Afrika door Griekenland naar andere delen van Europa. De handel in wilde dieren is volgens Interpol een miljardenbusiness. Het gebeurt echter niet vaak dat er wordt gehandeld in tijgers. "Meestal gaat het om kleinere dieren, zoals slangen", vertelt het hoofd van de Griekse dierenbescherming aan persbureau Reuters.

Tijgeropvang

De gevonden tijger wordt tijdelijk verzorgd in de dierentuin in Athene. Daar kan ze helaas niet blijven, omdat er geen soortgenoten zitten. Als ze is opgeknapt, wordt ze waarschijnlijk naar een tijgeropvang gebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie