OMG

'Tandarts vermoordt zijn vrouw door middel van dodelijk gif door haar eiwitshake'

foto: Shutterstock | Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. 'Tandarts vermoordt zijn vrouw door middel van dodelijk gif door haar eiwitshake'

De 45-jarige tandarts James Toliver Craig uit de Amerikaanse staat Colorado zou zijn vrouw hebben vermoord door een dodelijk gif door haar dagelijkse eiwitshake te mengen. Terwijl de vrouw in het ziekenhuis nog vocht voor haar leven, begon de tandarts al met het opbouwen van zijn nieuwe leven met een orthodontiste uit Texas.

Plotselinge dood

James zou eerder deze maand hebben gegoogeld naar een niet te traceren gif. Hij zou aan de hand van de zoekresultaten uiteindelijk een bus kaliumcyanide hebben besteld. Twee dagen later werd zijn vrouw Angela plotseling opgenomen in het ziekenhuis met heftige hoofdpijn en duizeligheid. Na vijf dagen op de intensive care werd ze afgelopen zondag hersendood verklaard.

Het gif

James liet het gif bezorgen bij de tandartspraktijk waar hij werkte. Hij had tegen een kantoormedewerkster gezegd dat er een pakketje onderweg was dat niet geopend mocht worden. Toen een andere collega het pakketje per ongeluk toch opende, zag ze een biochemische waarschuwingssticker. De medewerkster was zich op dat moment verder van geen kwaad bewust

Toen de medewerkster hoorde van de onverklaarbare ziekteverschijnselen van de vrouw van James, begonnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Ze schakelde de zakelijk partner van de tandarts in en belde de politie. Ook de politie vertrouwde de zaak niet en niet veel later werd de tandarts als verdachte aangehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere moordpoging

Na onderzoek van de politie kwam naar voren dat James en Angela een behoorlijke geschiedenis hadden van relatieproblemen, ontrouw en financiële dompers, maar dat was nog niet eens alles. Er kwam namelijk ook naar boven dat de tandarts al eerder een poging had ondernomen om zijn vrouw te vergiftigen. Hij zou daarnaast meerdere buitenechtelijke affaires hebben gehad en kampte volgens de zus van het slachtoffer met een pornoverslaving.

Ook berichten van Angela maakte de tandarts nog verdachter. Toen de vrouw zich na het drinken van haar dagelijkse eiwitshake niet lekker voelde, stuurde ze haar man namelijk nog een berichtje dat het voelde alsof ze vergiftigd was. De tandarts stuurde meteen een defensief berichtje terug dat hij er niet achter zat.

Nieuw leven

Uit het arrestatiebevel zou blijken dat de tandarts dit hele plan in werking had gezet, omdat hij van plan was om een nieuw leven te beginnen met een orthodontiste uit Texas. Hij zou al tijden "seksueel getinte" mailtjes met haar uitwisselen. Toen Angela nog in het ziekenhuis lag, liet Craig de orthodontiste al overvliegen om thuis de plek van zijn vrouw in te nemen.

Suïcidaal

De tandarts ontkent alle beschuldigingen. Hij zegt dat hij het gif zou hebben gekocht voor Angela, omdat ze al tijden suïcidaal was. Volgens de onderzoekers is echter uit niets gebleken dat Angela aan zelfmoord dacht. Volgens de politie gaat het om een "gruwelijke, complexe en berekende" moord.

Ster advertentie
Ster advertentie