OMG

Duitse vrouw vermoordt dubbelganger om zo eigen dood in scène te zetten

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Duitse vrouw vermoordt dubbelganger om zo eigen dood in scène te zetten

Een vrouw in Duitsland wordt aangeklaagd voor een wel heel bizar feit. De 23-jarige Shahraban K. zou haar dubbelganger Khadidja O. hebben vermoord om zo haar eigen dood in scène te zetten, zo schrijft de Duitse nieuwssite Der Spiegel. De politierechercheurs uit Beieren zijn een half jaar lang bezig geweest met het ontrafelen van het motief achter de moord.

Dubbelganger

De Duits-Irakese Shahraban zou het plannetje afgelopen zomer hebben beraamd. De eerste stap in het plan van de vrouw was het vinden van een dubbelganger. Ze zou Instagram hebben afgespeurd naar een lookalike.

Volgens het Duitse mediaplatform Bild zou Shahraban tijdens haar zoektocht meerdere vrouwen hebben benaderd. Uiteindelijk stuitte ze op Khadidja. Ze stuurde het slachtoffer diverse berichten onder valse namen. Het lukte haar uiteindelijk om een afspraak met Khadidja te maken om elkaar in het echt te ontmoeten.

De gruwelmoord

Op de dag van het afspraakje haalden Shahraban en haar vriend en handlanger Shequir K. het slachtoffer op. Het drietal reed het bos in, waar Shahraban Khadidja dwong om de auto uit te stappen. Shahraban stak haar dubbelganger met meer dan vijftig messteken neer. Ze liet het gehavende lichaam met een compleet verminkt gezicht achter in de auto en ging er samen met haar vriend vandoor.

Vermist

Een dag later kreeg de politie een melding over een auto in het bos met een levenloos lichaam erin. De politie ging er vrijwel meteen vanuit dat het slachtoffer Shahraban was. Een aannemelijke situatie, aangezien het haar auto was en zij zelf een paar dagen daarvoor nog als vermist was opgegeven door haar familie. De vrouw zou na een ruzie met haar familie in emotionele toestand zijn vertrokken, waarna niets meer van haar was vernomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Autopsierapport

Een opgeloste zaak, zo dacht de politie, maar het verhaal kreeg een hele andere wending toen het autopsieverslag een dag later binnenkwam. De dode vrouw bleek namelijk helemaal niet de vermiste Shahraban te zijn, maar haar dubbelganger Khadidja.

Onderduiken

Diezelfde avond arresteerde de politie de doodgewaande Shahraban en haar vriend Shequir op verdenking van de moord op Khadidja. Na maanden van onderzoek heeft de politie nu ook een duidelijker motief achter de moord. "Na het onderzoek kan worden aangenomen dat de verdachte vanwege familieruzies is ondergedoken en daarvoor haar eigen dood in scène heeft willen zetten", zo citeert de Duitse krant Der Spiegel de officier van justitie van Ingolstadt. Ook de eerdere ruzie met haar familie en de vermissing zouden onderdeel zijn geweest van haar plan.

Levenslang

Beide verdachten zitten sinds de zomer vast op verdenking van moord op de vrouw die sprekend op Shahraban lijkt. Als zij worden veroordeeld voor de moord staat hen een levenslange celstraf te wachten. En hoewel het moordwapen nooit is teruggevonden, zou het bewijs volgens de politie zo overweldigend zijn, dat dit niet meer nodig is voor een veroordeling.

Het is nog niet duidelijk of de twee inmiddels juridische hulp ingeschakeld hebben of dat ze wellicht bezwaar hebben ingediend tegen de aanklachten.

Ster advertentie
Ster advertentie