OMG

Man krijgt 45 jaar cel voor poging tot moord geïnspireerd op daden Jeffrey Dahmer

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man krijgt 45 jaar cel voor poging tot moord geïnspireerd op daden Jeffrey Dahmer

In de Amerikaanse staat Louisiana is een man veroordeeld tot 45 jaar gevangenisstraf voor het ontvoeren van en poging tot moord op een man die hij via de dating app Grindr had ontmoet. De dader, de 21-jarige Chance Seneca, liet zich inspireren door seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die in de jaren tachtig zeventien mannen en jongens vermoorde nadat hij ze had opgepikt in gaybars.

Jachtgebied

Seneca noemde de binnen de lhbtqia+-gemeenschap populaire dating app een heus "jachtgebied". Hij ontmoette hier dan ook zijn slachtoffer, de 18-jarige Holden White. Na een tijdje te hebben gechat, vroeg Seneca hem mee op date en nam hem mee naar een afgelegen huis in Lafayette. Seneca vroeg White om handboeien om te doen, waarna hij hem wurgde en met een knuppel in elkaar sloeg. De psychopaat sneed daarna White zijn polsen door, omdat hij "zijn handen wilde houden als aandenken." Toen hij echter het bot zag, raakte hij in paniek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

911

Toen het bleek dat Seneca de polsen van White toch niet helemaal door kon snijden, stopte hij hem in een bad. Hier sloeg hij het slachtoffer met een hamer op zijn hoofd en stak hem daarna in zijn nek. Vlak voor middernacht belde Seneca 911. In het telefoongesprek met het alarmnummer zei hij dat hij iemand had geprobeerd te wurgen, maar dat het "zijn schuld" was.

Overleefd

Wonder boven wonder heeft White de aanval overleefd. Hij lag enkele dagen in coma en heeft flinke verwondingen aan de gruweldaden overgehouden; zowel fysiek als mentaal. White heeft telefonisch aan de rechter laten weten dat hij de straf niet rechtvaardig vindt. Hij had om levenslang gevraagd, zo schrijft The New York Times.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Dwangmatige moordfantasie"

De Amerikaanse aanklagers vertelden in de rechtbank dat Seneca "een dwangmatige moordfantasie probeerde te bevredigen" en dat hij "van plan was daarmee door te gaan totdat hij gepakt of vermoord werd". Voor de aanval op White zou hij al hebben geprobeerd een andere man mee te lokken naar het afgelegen huis.

Jeffrey Dahmer

Seneca zou niet zomaar op deze ideeën zijn gekomen. Hij zou zich hebben laten inspireren door de daden van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. De misdaden van Dahmer waren verschrikkelijk; van kanibalisme tot necrofilie. Het verhaal van Dahmer werd in een korte tijd een stuk bekender door de Netflix-serie over het leven en de daden van de verschrikkelijke moordenaar.

Ster advertentie
Ster advertentie