OMG

Man krijgt 24 jaar cel nadat podcast bewijs levert over 40 jaar oude moord

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man krijgt 24 jaar cel nadat podcast bewijs levert over 40 jaar oude moord

In Australië heeft een man genaamd Chris Dawson 24 jaar cel gekregen voor een moord die hij in 1982 heeft gepleegd. Het verhaal over de vermissing van zijn toenmalige echtgenote werd in 2018 behandeld in de podcast The Teacher's Pet, wat ervoor zorgde dat de zaak werd heropend. Dawson werd in augustus schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw.

Heropening zaak

Podcasts over moorden zijn niet alleen populair: ze blijken ook nog eens erg nuttig. De bekende podcastserie genaamd The Teacher's Pet behandelde de oude zaak over de verdwijning van de 33-jarige Lynette Dawson. In de aflevering spraken familie, vrienden, buren en kennissen van Lynette over haar mysterieuze verdwijning. De podcast werd een ware hit en kreeg wereldwijd meer dan 30 miljoen streams. De Australische politie besloot daarom de zaak te heropenen.

Verhouding 16-jarig meisje

Lynette verdween in 1982. Haar man Chris meldde haar vermissing pas zes weken na de verdwijning bij de politie. Hij beweerde dat ze haar gezin in de steek had gelaten om zich bij een sekte aan te sluiten. Opvallend genoeg had Chris ten tijde van de verdwijning een verhouding met een 16-jarig meisje van de school waar hij werkte als gymleraar. Zij trok twee dagen nadat Lynette verdween in bij Dawson en twee jaar later trouwden ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Celstraf van 24 jaar

Hoewel het lichaam van Lynette nooit is gevonden, oordeelde de rechter dat er genoeg bewijs is om Chris als schuldige aan te wijzen. Volgens de rechter was hij geobsedeerd door het 16-jarige meisje waar hij een verhouding mee had en wilde hij Lynette vervangen voor haar. De 74-jarige Dawson, die dus een celstraf van 24 jaar boven het hoofd hangt, beweert zelf onschuldig te zijn en zal naar alle waarschijnlijkheid in hoger beroep gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie