Up 2 Date

Negenjarige jongen aangeklaagd voor vijf moorden

foto: youtube/cbs
  1. Newschevron right
  2. Negenjarige jongen aangeklaagd voor vijf moorden

De meeste kinderen van negen jaar oud spelen met een spelcomputer, checken een iPad of spelen in een speeltuin. Kyle Alwood leefde ook als een normaal kind, totdat hij in april het huis met daarin zijn familie in brand stak. Daarbij kwamen zijn broertje (2), zusje (1), overgrootmoeder (69), stiefvader (34) en achternichtje (2) bij om. De jongen uit het Amerikaanse Euruka, Illionois is daarom aangeklaagd voor vijfvoudige moord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen monster

De moeder van Kyle, Katie Alwood, overleefde de brand en ligt nu in het ziekenhuis. Ze vertelde CBS dat haar kind geen monster is en dat hij eerder is gediagnosticeerd met schizofrenie, ADHD en een bipolaire stoornis. "Mensen zien hem als een monster, maar zo is hij niet. Mensen maken fouten en dat is wat dit is. Ja, het is een vreselijke tragedie, maar niet iets waarvoor hij de rest van zijn leven zou moeten weggooien."

Kyle naar de gevangenis

De tante van Kyle Alwood verloor haar dochtertje van twee bij de brand. Zij wil wel dat haar negenjarige neefje de rest van zijn leven gestraft wordt: "Ik vind dat hij naar een jeugdgevangenis moet en van daaruit naar een normale gevangenis. Uiteindelijk wist hij wat vuur kon veroorzaken."

"Ik zei dat mammie van ze houdt"

Moeder Katie vertelde CBS eerder dat ze zichzelf wist te redden, maar niets meer kon doen voor de rest: "Ik stond bij het raam en zei tegen mijn kinderen dat het me speet, omdat ik ze niet heb kunnen redden. Ik zei dat mama bij ze was en dat ik van ze houd. Ik hoop dat ze dat hebben gehoord. Ik zei tegen Jason dat ik van hem houd en toen leek het alsof ze weg waren." De verslaggever vroeg de moeder of ze hen had horen schreeuwen, waarop Katie zei: "Ik weet niet wat erger is. Hen horen schreeuwen of het moment dat het stil werd."

Kyle in de rechtszaal

Verslaggever Errol Barnett van CBS was bij de rechtszaak die maandag van start ging. Het kleine jochie kwam volgens hem nog maar net boven zijn stoel uit en zijn voeten konden de grond nog maar net raken. Kyle wist niet wat bepaalde woorden zoals brandstichting betekenden en verliet de rechtbank huilend aan de hand van zijn opa.

Voorwaardelijk

De officier van justitie vertelde CBS News dat hij aangifte gaat doen, maar ook dat hij verwacht dat Kyle alleen voorwaardelijk krijgt. Moeder Katie Alwood hoopt dat de rechter haar rekening houdt met de mentale toestand van Kyle en de persoon die ze zegt dat hij is. De volgende zitting vindt op 22 november plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie