Up 2 Date

R. Kelly beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige jongen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige jongen

R. Kelly wordt al langere tijd beschuldigd van seksueel misbruik van meerdere vrouwen en minderjarige meisjes. Nu is naar buiten gekomen dat hij ook seks had met een 17-jarige jongen die hij in 2006 zou hebben ontmoet bij een filiaal van McDonald's.

Misbruik

De 54-jarige rapper zou de jongen hebben uitgenodigd om langs te komen in zijn huis in Chicago. Hij kwam langs met zijn ouders, maar volgens federale agenten zou de artiest hebben gevraagd aan de jongen om volgende keer alleen te komen. Nadat hij dit deed zou hij seksueel zijn misbruikt door R. Kelly.

Chanteren

Net als bij zijn andere slachtoffers beloofde de rapper de jongen te helpen met zijn muzikale carrière. Vervolgens heeft de jongen andere zestienjarige jongens voorgesteld aan R. Kelly. Agenten hebben laten weten dat hij niet alleen seks wilde met de jongens, maar hij wilde ook dat ze seks hadden met een aantal van de meisjes die bij hem 'woonden'. Hiervan heeft hij video's gemaakt voor eigen vermaak, maar ook om de slachtoffers te kunnen chanteren.

Proces

In augustus begint een proces tegen de 54-jarige Robert Kelly, de echte naam van R. Kelly, onder meer voor seksuele uitbuiting en het produceren van kinderporno.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie